Pareto-topp Anders Endreson la ut boligen på Jar med prisantydning 55 millioner kroner. Nå er den solgt, men til en lavere pris. Foto: Finn.no/Sem & Johnsen
Pareto-topp Anders Endreson la ut boligen på Jar med prisantydning 55 millioner kroner. Nå er den solgt, men til en lavere pris. Foto: Finn.no/Sem & JohnsenVis mer

Pareto-topp solgte med millionrabatt

Pareto-topp Anders Endreson har solgt boligen på Jar. Prisantydning lød på 55 millioner kroner. Det fikk han ikke.

(Finansavisen:) I slutten av august ble den over 800 kvadratmeter store boligen på Jar i Bærum lagt ut for salg på Finn.no for 55 millioner kroner. For et par uker siden forsvant den ifølge Finansavisen fra nettstedet, men det er foreløpig hverken blitt tinglyst salgspris eller ny eier av eiendommen.

Men etter det avisen erfarer er boligen blitt solgt for i underkant av 50 millioner kroner. Kjøper skal være Melanie Steensland Gotteberg (38).

Det er Pareto-topp Anders Endreson (58) som selger eiendommen. Han kjøpte den i 2004 av Enskilda-megler Morten Groven, ifølge Dagens Næringsliv. Prisen var den gang 19,75 millioner kroner.

Vil ikke røpe noe

Villaen, som ble oppført i 1927, har seks soverom, bibliotek, kinosal, treningsrom og flere stuer. Den to mål store tomten beskrives som «parkmessig opparbeidet», med lysthus og innkjørsel med eget snøsmelteanlegg. Også den brosteinsbelagte gårdsplassen er oppvarmet.

Endreson besvarte ikke Finansavisens henvendelser om boligsalget.

– Jeg er ferdig med eiendommen i min portefølje, sier eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde i Sem & Johnsen, som var kontaktperson i Finn-annonsen, ifølge avisen.

Han vil ikke kommentere salget ytterligere. Sem & Johnsen har tinglyst en sikringsobligasjon på boligen til 100 millioner kroner, selv om prisen da altså skal ha endt langt lavere enn dette.

2,2 milliarder

Ifølge Kapitals 2017-liste over landets 400 rikeste har Steensland Gotteberg en formue på 2,2 milliarder kroner. Hun er arving etter den avdøde rederen og motstandshelten Inge Steensland, og kontrollerer Steensland-gruppen sammen med moren Menne Steensland og broren Michael Steensland Brun.

Finansavisen fikk i går ikke kontakt med Steensland Gotteberg.

Andre økonominyheter:
Jekker opp PGS - jekker ned Frontline
Nordea nedgraderer Borr Drilling