TJENTE 50 MILL.: Gründer og styreleder i Pareto, Svein Støle, fikk en pen gevinst etter boligsalg. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
TJENTE 50 MILL.: Gründer og styreleder i Pareto, Svein Støle, fikk en pen gevinst etter boligsalg. Foto: Iván Kverme/FinansavisenVis mer

Pareto-topp tjente 50 millioner på villa-salg

Svein Støle har solgt kjempevillaen i Holmenkollen.

(Hegnar.no:) Prisen endte på 57 millioner - tre millioner mindre enn han ønsket, men 50 millioner mer enn han ga, skriver Finansavisen.

Mindre enn en måned etter at Sem & Johnsen-duoen Michelle Krefting og Hans Christian Freberg la ut eiendommen for salg med en prislapp på 60 millioner kroner ble den snappet for 57 millioner.

Eiendommen ligger i Krags terrasse 3, et par hundre meter nedenfor Besserud.

Eiendommen i Holmenkollen gikk tre millioner under prisantydning. Foto: Sem & Johnsen Eiendomsmegling
Eiendommen i Holmenkollen gikk tre millioner under prisantydning. Foto: Sem & Johnsen Eiendomsmegling Vis mer

Ga 6,5 millioner

Rabatten på tre millioner kroner er ingenting å skamme seg over for Støle, skriver avisa. Han ga nemlig 6,5 millioner kroner for eiendommen da han kjøpte den helt tilbake i 1995. Året etter bygget han en portnerbolig, og i 2007 gjennomførte han en kraftig rehabilitering og utbygging.

Hovedhuset er fra 1918 og utgjør 507 kvadratmeter fordelt på to plan samt underetasje og loft. Arealene fordeler seg på totalt 6 soverom og 6 våtrom. Det er 4 ildsteder i tillegg til vannbåren varme.

Gave til kona

I tillegg kommer portnerbolig på 58 kvadrat inkludert ytterligere to soverom og våtrom. Tomten er på hele 3,5 mål og har utsikt mot Oslofjorden og Nesoddlandet.

Portnerboligen inneholder dessuten en stor dobbeltgarasje i underetasjen, og vannbåren varme i hele den brusteinsbelagte innkjørselen.

Hva Støle har kjøpt er ifølge Finansavisen ikke kjent. I 2011 kjøpte han naboeiendommen, Krags terrasse 4.

Planen den gang var å bygge leiligheter, hvorpå Støle skulle flytte inn i én av leilighetene. Men foreløpig er ikke en spade stukket i jorda, og i mai i år ble denne eiendommen overdratt som gave til Støles kone, Tonje Flørnes Støle.

Svein Støle har bygget opp Pareto til en kjempe i norsk finans etter at han sammen med tre kolleger kjøpte meklerhuset midt under bankkrisen i 1992.

Andre økonominyheter:
Norwegian avslutter direkterute
DnB Markets-analytikernes seks aksjetips