Parfyme- nekt på jobben

Aftenposten-ansatte blir bedt om å droppe go\'lukta når de skal på jobb. Den er nemlig ikke like god for alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Aftenposten, kalt «Tanta i Akersgata» mens de fortsatt holdt til der, var det liten tvil om hva de ansatte snakket om i går: Parfymelukta i det åpne kontorlandskapet er for sterk for allergikerne, så ledelsen ba de ansatte om å droppe godlukta på jobb.

Vondt for noen

«Godt lukter det, men vondt er det for noen (...) Det er flere i Aftenposten som har parfymeallergi - og som uavhengig av hverandre har tatt opp dette som svært plagsomt for dem i arbeidshverdagen,» skriver administrerende redaktør Solveig Jølstad på bedriftens intranett, ifølge fagbladet Journalisten.

-  Derfor henstiller vi de ansatte om å ta hensyn til sine kolleger og ikke bruke parfyme og aftershave på jobben, sier Jølstad til Dagbladet.

-  Aftenpostens ansatte bruker verken mer eller mindre parfyme enn andre mennesker, men parfymelukt er en utfordring i et åpent landskap der folk kan sitte tett på hverandre, sier Jølstad, som til vanlig bruker en moderat dose Gucci-parfyme.

Ifølge en undersøkelse gjengitt av Norges Astma- og Allergiforbund, plages to av fem dansker av parfymelukt. Ca. tre prosent er så hardt rammet at de kan få problemer med å jobbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer