Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Paris-angriperne kalte Bataclan «hevnens time»

Gjerningsmennene som angrep konsertlokalet Bataclan i Paris i november, fortalte publikummerne at angrepet var hevn for vestlige angrep i Syria og Irak, ifølge et lydopptak politiet har funnet.

TRAGEDIE: Av de 129 menneskene som mistet livet i terrorangrepene i Paris, var det i konsertlokalet Bataclan de mest grusomme scenene utspilte seg. 89 personer ble skutt og drept etter at tre gjerningsmenn stormet lokalet en time inn i konserten med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal. Foto: AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK / NTB Scanpix
TRAGEDIE: Av de 129 menneskene som mistet livet i terrorangrepene i Paris, var det i konsertlokalet Bataclan de mest grusomme scenene utspilte seg. 89 personer ble skutt og drept etter at tre gjerningsmenn stormet lokalet en time inn i konserten med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal. Foto: AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dere bombet våre brødre i Syria og Irak. Hvorfor er vi her? Vi har kommet fra Syria for å gjøre det samme med dere, sier en av gjerningsmennene på lydopptaket fra en publikummers diktafon som ble funnet etter angrepet, ifølge Le Parisien.

Politiet har sammenstilt opptaket fra diktafonen med opptak fra politiradioer og andre kilder for å skape en tidslinje over angrepet som krevde 89 mennesker livet fredag 13. november i fjor.

En publikummer som roper «Gjem dere!» er den første stemmen på lydopptaket. «Drømmer jeg?» spør en annen publikummer.

Det høres flere skudd på opptaket. Angriperne sier de kommer fra Den islamske staten (IS) og sier de som gjør motstand, vil bli drept.

- Vi skal bombe dere på bakken. Vi trenger ikke fly. Dere har valgt president Hollande. Takk ham, sier en av gjerningsmennene, før en annen legger til: «Hevnens time er kommet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart