SKAL FJERNES: Én million hengelåser, hengt opp som kjærlighetserklæringer, skal fjernes fra brua Pont des Arts i Paris. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB Scanpix
SKAL FJERNES: Én million hengelåser, hengt opp som kjærlighetserklæringer, skal fjernes fra brua Pont des Arts i Paris. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Paris fjerner en million kjærlighetserklæringer

Pont des Arts er blitt for tung med kjærlighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til uka skal myndighetene klippe bort 45 tonn hengelåser med troskapsløfter.

Brua Pont des Arts har nærmest blitt et landemerke etter at kjærester i årevis har skrevet navnene sine på hengelåser, låst dem fast i bruas rekkverk og kastet nøklene i Seinen som et tegn på kjærlighet og troskap.

Men kjærligheten har blitt for mye for brua. I fjor ga deler av brua etter for vekten fra hengelåsene.

- Vi skal fjerne nesten en million hengelåser, noe som tilsvarer 45 tonn, sier Bruno Julliard fra rådhuset i Paris.

Han mener hengelåsene ikke bare utgjør en sikkerhetsrisiko, men at de også er stygge og ødelegger for byens vakre bruer. Han sier metallgjerdet på Pont des Arts på sikt skal erstattes av et gjennomsiktig rekkverk.

Tiltak som plastplater og en kampanje som oppfordret turtelduer til heller å ta en kjærlighetsselfie på brua, har ikke ført fram. Den siste tiden har i stedet hengelåsene dukket opp rundt om i byen, blant annet på brua Pont de l'Archeveche, som ligger en drøy kilometer unna.

(NTB)