Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrep i Paris:

Paris: Flere våpen funnet i gjerningsmannens bil

Politiet har funnet en pumpehagle og kniver i bilen til mannen som drepte en politimann i Paris. 

FANT FLERE VÅPEN: Politiet har funnet en pumpehagle og kniver i bilen til mannen som drepte en politimann i Paris. Foto: Reuters / NTB ScapixREUTERS/Reuters Tv
FANT FLERE VÅPEN: Politiet har funnet en pumpehagle og kniver i bilen til mannen som drepte en politimann i Paris. Foto: Reuters / NTB ScapixREUTERS/Reuters Tv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har funnet en pumpehagle og kniver i bilen til mannen som drepte en politimann i Paris. Gjerningsmannen var fransk borger, ifølge belgiske myndigheter.

IS hevder via sin propagandakanal å stå bak angrepet. Ekstremistgruppa navngir gjerningsmannen som Abu Yousif al-Belgiki – «belgieren» på arabisk.

Belgias innenriksminister Jan Jambon sier det ikke stemmer at den antatte gjerningsmannen som ble drept av politiet, var belgisk, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Etterforskningen fortsetter. Det vi kan bekrefte, er at gjerningsmannen var en fransk statsborger, sier Jambon til kringkasteren VRT.

Fransk politi har opplyst at gjerningspersonen var en 39 år gammel mann fra en forstad i Paris. Til nyhetsbyrået AP opplyser påtalemyndigheten i Paris at det er funnet en pumpehagle og kniver i mannens bil.

En kilde med kjennskap til etterforskningen sier til nyhetsbyrået DPA at tre av gjerningsmannens familiemedlemmer er pågrepet. Dette er vanlig i etterforskningen av terrorsaker og betyr ikke nødvendigvis at familiemedlemmene er mistenkt for medvirkning.

En mann som ble utpekt som en mulig medskyldig rett etter angrepet, meldte seg selv for politiet i Belgia torsdag kveld. Han er nå sjekket ut av saken, opplyser den belgiske påtalemyndigheten.

(NTB)