Paris-terrorist var i Syria og var medlem av salafistgruppe

Har lenge vært kjenning av politiet.

129 DREPT: Til sammen ble 129 personer drept i angrepene i Paris. 99 er omtalt som kritisk skadd. I konsertsalen Bataclan ble 89 mennesker drept. Nå er de første detaljene om en av de antatte terroristene kommet. Foto: WENN.com / NTB scanpix
129 DREPT: Til sammen ble 129 personer drept i angrepene i Paris. 99 er omtalt som kritisk skadd. I konsertsalen Bataclan ble 89 mennesker drept. Nå er de første detaljene om en av de antatte terroristene kommet. Foto: WENN.com / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Reuters meldte tidligere at en av terroristene som ble drept under angrepet på Bataclan-teateret, er en franskmann som kommer fra forstaden Courcouronnes, cirka tre mil fra Paris sentrum.

Slik Dagbladet skrev i stad skal mannen, som er først født 21. november 1985, vært kjent av politiet siden 2004, og ble registrert som «ekstremist» siden 2010, skriver The Guardian.

Nå har den franske storavisa Le Monde kommet med ytterligere detaljer om mannens fortid.

Var i Syria Avisa siterer politikilder på at mannen var i Syria mellom høsten 2013 og våren 2014.

Da mannen kom tilbake fra Syria, kunne politiet ved hjelp av overvåkning slå fast at mannen var medlem av en fransk salafistgruppe. Salafisme er kjent som en svært konservativ gren av islam.

Denne gruppa skal ha blitt fulgt nøye med på av fransk etteretning, men mannen ble ansett som et helt vanlig medlem, ledet av en mindre profilert leder.

Denne mannens far og bror skal nå være pågrepet og blir avhørt av fransk politi.

Foreløpig er det 129 døde og 352 skadde - 99 av dem kritisk - etter et terrorangrep i Paris fredag kveld. Politiet mener sju forskjellige gjerningsmenn - som nå alle er drept - sto bak og at de var inndelt i tre forskjellige terrorgrupper under de seks angrepene i den franske hovedstaden.

En annen terrorist ble funnet med et pass fra en syrisk mann som ble født 1980. Han er ikke tidligere kjent for det franske politiet.

Både gresk og fransk politi mener to av de antatte terroristene kom fra Syria til Europa via Hellas og registrerte seg i EU som syriske flyktninger.

Konsertangrep Under en pressekonferanse tidligere i dag ga påtaleansvarlig i Paris, François Molins en detaljert gjennomgang av bevisene politiet har funnet.

Han begynte med terrorangrepet ved fotballstadionet, «Stade de France». Der ble det funnet et lik med et eksplosivbelte. Ved en annen utgang ved stadioet, ble det også funnet et lik med et eksplosivbelte.

Flest menneskeliv gikk tapt i konserthallen Bataclan. Der nevnte angriperne blant annet Syria og Irak. I konserthallen ble tre terrorister drept, fortalte statsadvokaten. En ble drept av politiet og to sprengte seg seg selv. 98 mennesker døde totalt, og et ukjent antall mennesker ble skadd.