Parker lommeboka lørdag

I innspurten til julehandelen oppfordrer Fremtiden i våre hender og en rekke andre organisasjoner til å la være å handle lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lørdag markeres kjøpefri dag i Norge. En måned før den store gi-bort-dagen julaften, oppfordres forbrukerne til å la lommeboka forbli hjemme og delta i anti-kjøp aktiviteter.

Det er Fremtiden i våre hender og Changemaker som står bak markeringen av kjøpefri dag. Redd Barna, Senterungdommen, KrFU, AUF, Unge Venstre, Miljøheimevernet og Adbusters nettverk i Norge stiller seg også bak markeringen.

I Oslo blir det arrangementer på Egertorget med gateteater, kjøpefrie soner, trampoline for barn, tips om bærekraftige julegaver og en informasjonsstand som skal lokke oss bort fra kjøpesentre og butikker.

Kjøpefri dag blir også markert med arrangement i Bergen, Trondheim, på Nesodden og i Bodø.

Kjøpefri dag er den norske varianten av «Buy Nothing Day», en internasjonal markering som finner sted i over 30 land. Canada og USA var de første landene som markerte dagen.

Dagen markeres siste lørdag i november hvert år, og i år er det den femte kjøpefrie dagen som finner sted i Norge.

(NTB)

SHOPPESTOPP: Ta en handlepause, oppfordrer aksjonistene.Foto: OLE C.H. THOMASSEN

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer