INGEN SÆRLOV: Ifølge statsminister Jens Stoltenberg får ikke 22. juli-kommisjonen noe unntak fra offentlighetslovens bestemmelser om innsyn i kommisjonsnens rapporter og forklaringer de mottar eller innhenter. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
INGEN SÆRLOV: Ifølge statsminister Jens Stoltenberg får ikke 22. juli-kommisjonen noe unntak fra offentlighetslovens bestemmelser om innsyn i kommisjonsnens rapporter og forklaringer de mottar eller innhenter. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

Parkerer særlov for 22. juli-kommisjonen

Statsminister Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorkommisjonen ba i forrige uke om en særlov som ville gitt unntak fra offentlighetslovens bestemmelser om innsyn i kommisjonens rapporter og forklaringer de får eller innhenter. Argumentet var å beskytte kilder som ellers ikke ville snakke med granskerne.

Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved Statsministerens kontor sa mandag at regjeringen var skeptisk, men la til at partiene på Stortinget skulle tas med på uformelle sonderinger. Den jobben var raskt gjort.

- Det er klart at ingen av partiene på Stortinget vil ha særbestemmelser for 22. juli-kommisjonen. Kommisjonens ønske om en særlov som gir unntak fra offentlighetsloven er parkert, sier statsminister Jens Stoltenberg til NTB.

(NTB)