Parkeringsavgiften femdobles på sju pendlerparkeringer

Mandag morgen sto nesten alle parkeringsplassene på Høvik stasjon tomme. Likevel femdobles parkeringsavgiften på grunn av «sprengt kapasitet».

Mandag er den første pendlerdagen hvor togtunnelen mellom Drammen og Asker er stengt for vedlikehold i to uker. Alle reisende må ta buss på strekningen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Mandag er den første pendlerdagen hvor togtunnelen mellom Drammen og Asker er stengt for vedlikehold i to uker. Alle reisende må ta buss på strekningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra og med 2. desember femdobler Bane Nor parkeringsavgiften på sju stasjoner i Oslo-regionen: Drammen, Asker, Stabekk, Strømmen, Lørenskog, Ski og Høvik.

Den offisielle begrunnelsen for den prisøkningen er sprengt kapasitet på stasjonene, melder Nettavisen. Ifølge Bane Nor er det kapasitetsutfordringer ved både pendlerparkering og dagparkering.

– Vi ser mange steder, særlig i byer og tettsteder, at ikke-reisende benytter dagparkeringen ved stasjonen fordi dette er det rimeligste parkeringsalternativet i nærheten. Dermed er det ved mange stasjoner et problem at dagparkeringen fylles opp svært tidlig om morgenen. Vi håper å redusere dette problemet nå som vi nærmer oss det lokale prisnivået noe, sier direktør Knut Ø. Ruud Johansen i Bane Nor Eiendom.

På Høvik stasjon sto imidlertid parkeringsplassene tomme mandag morgen.

– Det er virkelig ikke sprengt kapasitet her. Jeg parkerer her hver dag og har aldri hatt problemer med å finne parkeringsplass, sier Corey Proulx.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer