Parkeringsboks for hunder

Etter at den nye hundeloven trådte i kraft er det forbudt å binde hunder utenfor butikken mens man handler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppfinner og hundeeier Robert Skram har funnet en løsning som er tatt i bruk på et kjøpesenter i Trondheim. Løsningen er et stålbur som monteres utenfor butikken. Mot et depositum på 10 kroner kan kunden låse inn hunden mens han er inne og handler. På samme måte som man må gjøre med vesker i enkelte butikker.

- Buret har pustehull på alle sider, men er lukket sånn at hunden skal føle seg trygg og rolig, sier Skram til Adresseavisen.

- Det ser kanskje litt trist ut, men hunden vil kunne se mye bedre ut enn vi kan se inn. Jeg tror det blir ganske koselig der inne, sier Skram, som selv har fire hunder.

Buret kalles «Hundepark» og kan romme alle hunderaser, fra grand danois til pekingeser. En av de første parkeringsboksene i landet ble montert torsdag på Valentinlyst-senteret i Trondheim, og Skram har fått bestilling på flere.

Lars Strømmen, veterinær ved Trøndelag Dyreklinikk, har godkjent parkeringsboksene og er veldig positiv til løsningen.

- Hvert eneste år skjer det stygge ulykker hvor unger kommer for nær hunder i bånd og blir angrepet. Det andre problemet er stjeling av hunder for salg og hundekamper.

- Hundeloven vil bedre problemet, men samtidig gjøre det vanskelig for hundeeiere. Derfor syns jeg parkeringsboksene er en veldig god løsning på problemet. Jeg har selv prøvd å sitte inni buret. Hunden får det mye lysere og har et bedre utsyn enn man skulle tro, sier veterinæren.

(NTB)

PUDDEL I SOLNEDGANG