Parkeringsvakter knip(s)er parkeringssyndere

Parkeringsvaktene i Bergen skal nå utstyres med digitale kameraer for å dokumentere parkeringssyndene i byen. Fotobevisene skal felle kranglefantene, skriver Bergensavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To digitale kameraer er allerede kjøpt inn, og på sikt skal det anskaffes 15-20 kameraer. Bakgrunnen for denne satsingen er en dom i lagmannsretten der ord sto mot ord. Parkeringsvaktene ble ikke trodd, og parkeringsselskapet tapte saken.

- Spesielt aktuelt blir det å ta bilde av billetten i frontruten på bilen, for å bevise at parkeringstiden har gått ut, sier direktør Truls Lorentzen i Bergen parkeringsselskap.

Pocket-kamera

Parkeringsselskapet har tidligere brukt pocket-kameraer og papirbilder for å sikre bevis. Men det ble dyrt og tidkrevende og derfor lite benyttet. De digitale bildene skal lagres på disketter og vil være tilgjengelige via pc. Dato og klokkeslett for når bildene er tatt, blir automatisk registrert av kameraene.

Om bildene duger som bevis, vil vise seg neste gang noen klager på parkeringsboten og går til rettssak mot parkeringsselskapet.

(NTB)