Parkerte Jaguar under skyskraper - kom tilbake til smeltet luksusbil

Nå etterforsker selskapet lysrefleksjonen fra denne skyskraperen.

FÅR KRITIKK: En luksusbilfører hevder deler av Jaguaren hans ble smeltet av refleksjonene fra denne London-skyskraperen. Han får tusenvis av kroner i erstatning etter at både speil og Jaguar-skiltet ble ødelagt. Foto: AP Photo / PA / Andy Scofield / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: En luksusbilfører hevder deler av Jaguaren hans ble smeltet av refleksjonene fra denne London-skyskraperen. Han får tusenvis av kroner i erstatning etter at både speil og Jaguar-skiltet ble ødelagt. Foto: AP Photo / PA / Andy Scofield / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utviklerne bak London-skyskraperen som kalles «Walkie Talkie» er nå blitt nødt til å betale erstatning til en fortvilet bilist, etter at deler av Jaguaren hans angivelig ble smeltet av sollyset som reflekterer fra skyskraperen.

Det skriver BBC.

Bileieren, Martin Lindsay, hadde parkert luksusbilen sin like i nærheten av skyskraperen, som ligger i Eastcheap i sentrum av den engelske hovedstaden, og skal ha blitt ganske så overrasket da han så at både speilet og Jaguar-skiltet hadde smeltet.

- Jeg gikk langs veien og så en fotograf som tok bilder - så jeg spurte «hva skjer?». Fotografen spurte meg «har du sett den bilen der? Eieren kommer ikke til å bli glad.»

- Jeg sa: «Jeg er eieren. Uff da, det var fælt.»

Bilister ber utviklerne bak den gedigne skyskraperen om å sjekke bygningen sin, som også skal ha blendet bilister og andre forbipasserende i London-gata. 

STERKT LYS: Forbipasserende har også klaget på den sterke lysrefleksjonen fra skyskraperen som kalles «Walkie Talkie», i London. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB Scanpix
STERKT LYS: Forbipasserende har også klaget på den sterke lysrefleksjonen fra skyskraperen som kalles «Walkie Talkie», i London. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB Scanpix Vis mer

- Du tror ikke at noe som dette kan skje. De må gjøre noe med det, sier Lindsay til BBC.

Selskapet bak «Walkie Talkien» la samme dag som hendelsen en lapp på Lindsays Jaguar, slik at han kunne ta kontakt med dem.

- Bilen din er ødelagt, kan du ringe oss?, står det på lappen, ifølge BBC.

Nå får Lindsay 946 britiske pund, rundt 9 000 norske kroner, i oppreisning, ifølge BBC.

Parkeringsplassene i Fenchurch Street er nå stengt av mens utviklerne undersøker grunnen til at Jaguaren kunne smelte som følge av lysrefleksjonene i vinduene på det svære bygget.