Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Parkerte ulovlig for 26 000 kroner

De kongelige blåser i parkeringsreglene. I Sverige slurver kongebarna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I april i år lot kronprinsesse Mette-Marit parkeringsregler være regler, og parkerte langt ute i gatekrysset da hun skulle handle barneklær.

Over 26 000 kroner i bøter

Også i Sverige sluntrer kongefamilien når de parkerer. Ifølge Aftonbladet har det svenske hoffet fått 47 parkeringsbøter de siste årene. Og det er barna Madde, Victoria og Carl Phillip som står bak over halvparten av bøtene.

Flere av hoffets biler feilparkeres systematisk, skriver den svenske avisa, som har sett på 12 av hoffets biler som har vært i bruk siden 2001, i tillegg til kongens private biler, prinsens sponsede bil fra Volvo og Daniel Westlings jeep. Westling er kronprinsesse Victorias kjæreste, som det nå spekuleres i om går med frierplaner. Først bør han antakelig lære seg å respektere trafikkreglene, for han har ni bøter, og ble tatt i å parkere midt i veien.

De siste fire årene har kongefamilien og ansatte som bruker bilene pådratt seg bøter på til sammen 26 125 svenske kroner.

Slapp trafikkmoral

Kong Carl Gustavs Mitsubishi Pajero som han bruker på jakt og på fjellturer har stått feilparkert tre ganger i Stockholm sentrum i perioden. Det behøver ikke være kongen som har slurvet, siden den tilhører hoffet og ansatte også bruker Pajeroen.

En av limousinene til kongen har stått feilparkert på Arlanda tre ganger. En Chevrolet 99 ble bøtelagt parkert på en busssopp og en Volvo V40 har fått fem bøter. Kongen har ikke fått bøter på noen av sine åtte private biler.

SLURVER I TRAFIKKEN: Den svenske kongefamilien feilparkerer mye, og barna står for over halvparten av bøtene. Foto: SCANPIX
SLURVER I TRAFIKKEN: Den svenske kongefamilien feilparkerer mye, og barna står for over halvparten av bøtene. Foto: SCANPIX Vis mer

Men det er prins Carl Phillip som er verst, med sine 19 bøter. Avisa skriver at han systematisk feilparkerer sin Volvo XC70.

Prinsesse Madeleine har fått seks bøter, og hun har glemt å betale, og risikerer derfor inkasso.- Det er selvfølgelig ikke bra å feilparkere, men jeg kan ikke gå i detalj siden dette er helt nye opplysninger for meg, sier Ann-Christine Jernberg ved slottets presseavdeling til avisa.

Tord Alborg som er sjef for trafikkpolitiet i Stockholm mener familien bør gå foran som et godt eksempel.

- Alle som har en rolle i det offentlige livet bør gjøre sitt beste for å følge regelverket, sier han.

SLURVET OGSÅ:</B> Kronprinsesse Mette-Marit parkerte i gatekryss på shopping i april i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media