Parkettgulv styrker tvil om fotobeviset

Det var ikke parkett på Arne Treholts soverom da overvåkingspolitiet hevder å ha tatt bilder der.

PENGEFUNN: I retten ble det hevdet at det ble funnet dollarsedler i Treholts attachékoffert etter møtet han hadde med Titiov og Lopatin i Wien i august 1983. Dette er et annet bilde av kofferten enn det omstridte bildet som ble lagt fram i retten. 
Foto: PST / SCANPIX
PENGEFUNN: I retten ble det hevdet at det ble funnet dollarsedler i Treholts attachékoffert etter møtet han hadde med Titiov og Lopatin i Wien i august 1983. Dette er et annet bilde av kofferten enn det omstridte bildet som ble lagt fram i retten. Foto: PST / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det var ikke parkett på Arne Treholts soverom på det tidspunktet overvåkingspolitiet hevder å ha tatt bilder av det viktige pengebeviset.

Det sier snekkeren som i sin tid pusset opp Treholts leilighet i Oscars gate i Oslo til Aftenposten.

Skimter parkett Snekkeren har fortsatt notatene over arbeidet han utførte i leiligheten høsten 1983, og han holder fast ved at parketten på soverommet ble lagt på et senere tidspunkt enn da politiet hevder å ha tatt bildene av det såkalte pengebeviset.

På de nylig frigitte negativene av bildene som overvåkingspolitiet hevder å ha tatt på Treholts soverom 22. august 1983, skimtes et parkettgulv.

Noterte ned Snekkeren er skråsikker på at det på dette tidspunktet ikke var parkett i rommet.

- Jeg støtter meg på skriftlige notater, ellers kunne jeg ikke være sikker på dette, sier han til Aftenposten.

Den pensjonerte snekkeren ønsker ikke å stå fram med navn og bilde, men er villig til å vitne for Gjenopptakelseskommisjonen eller for en domstol.

- Fabrikkert Snekkeren har også undertegnet en skriftlig erklæring til advokat Harald Stabell der han bekrefter tidspunkter for når han gjorde hva i Treholts leilighet.

Geir Selvik Malthe-Sørenssen, en av forfatterne av boken «Forfalskningen», mener snekkerens opplysninger bidrar til å styrke påstanden om at sentrale beviser i saken mot spiondømte Arne Treholt, var fabrikkerte.
(NTB)