Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Parlamentet har vedtatt å kaste presidenten

Vil holde nyvalg i mai.

INNTOK PRESIDENT-RESIDENS: Opposisjonelle ukrainere har tatt kontroll over president Viktor Janukovitsj' residens utenfor Kiev. På dette bildet tatt tidligere i dag jubler to av dem foran hovedbygningen på president-residensen. Foto: AFP/GENYA SAVILOV
INNTOK PRESIDENT-RESIDENS: Opposisjonelle ukrainere har tatt kontroll over president Viktor Janukovitsj' residens utenfor Kiev. På dette bildet tatt tidligere i dag jubler to av dem foran hovedbygningen på president-residensen. Foto: AFP/GENYA SAVILOV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ukrainske parlamentet har vedtatt å avsette president Viktor Janukovitsj i en fersk avsteming i ettermiddag, melder Reuters.

Parlamentet har også vedtatt at det skal holdes nyvalg 25. mai i år.

Dette er det siste av en lang rekke vedtak parlamentet har fattet det siste døgnet. President Janukovitsj mener derimot at vedtakene som nå gjøres av parlamentet ikke har legitimitet.

- Det som nå skjer er et kupp, sa presidenten i en tv-intervju tidligere i dag etter at demonstranter hadde tatt seg inn både i hans kontorer og private residens i Kiev.

Jeg har ingen planer om å gå av. Jeg er den rettmessig valgte presidenten, sa han.

Intervjuet ble gjort fra byen Kharkiv øst i Ukraina hvor Janukovitsj nå befinner seg.

I Janukovitsj' fravær fester opposisjonen grepet om hovedstaden Kiev. 

Både presidentens kontor og hans residens er nå inntatt av hans motstandere.

(Dagbladet.no kommer med mer.)

Hele Norges coronakart