Ethiopian Airlines-styrten

Parlamentsmedlem mistet kona, datteren og sønnen

Personer fra over 38 land døde i flyulykken i Etiopia.

SMADRET: 737 Max 8-maskinen er fullstendig smadret. På åstedet samler mannskapet sammen vrakdeler til bruk i etterforskningen. Foto: Tiksa Negeri / Reuters / NTB Scanpix
SMADRET: 737 Max 8-maskinen er fullstendig smadret. På åstedet samler mannskapet sammen vrakdeler til bruk i etterforskningen. Foto: Tiksa Negeri / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Det er med dyp sorg jeg kunngjør at min kjære kone Blanka, min sønn Martin og min datter Michala døde i flykrasjen i Addis Abeba», skriver Anton Hrnko (64) på sin Facebook-side.

Hrnko er nestleder for nasjonalkonservative Slovakias nasjonale parti, og representerer partiet i nasjonalforsamlingen. 64-åringen er blant de mange som mistet pårørende i gårsdagens flystyrt utenfor Etiopias hovedstad Addis Abeba, der 157 mennesker antas omkommet.

38 land

Om bord i flyet var personer fra 38 forskjellige land. Hardest rammet er Kenya, som mistet 32, etterfulgt av Canada (18), Etiopia (9), Kina (8), Italia (8), USA (8), Frankrike (7), Storbritannia (7) og Tyskland (5).

Norske Karoline Aadland (28) jobbet for Røde Kors og sto på passasjerlista. Det gjorde også Norges-bosatte Julia Mwashi. Nordlys melder at franske Tromsø-bosatte Sarah Auffret er blant de omkomne.

- Vi er sønderknust. Vi har mistet en svært god venn og kollega, sier Frigg Jørgensen, direktør i Auffrets arbeidsgiver Association of Arctic Expedition Cruise Operators, til avisa.

I morges melder Flyktninghjelpen at to av deres ansatte, av uspesifisert nasjonalitet, er blant de savnede, ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer