Rudy Giuliani

Parodierte dronning Elizabeth

Trumps advokat under minnetale for 11. september.

SLAKT: Rudy Giuliani holdt en svært merkverdig tale under en minnemarkering for terrorangrepene på World Trade Center 11. septemeber 2001. Video: Real America's Voice / AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag holdt Rudy Giuliani, Trumps advokat, det som blir beskrevet som en merkelig og oppsiktsvekkende tale under en markering for 11. september.

Der parodierte han blant andre dronning Elizabeth av Storbritannia, snakket om den overgrepsanklagede sønnen hennes, prins Andrew, og kalte USAs forsvarssjef en idiot, skriver Vanity Fair.

Talen ble holdt på en restaurant i New York og var den årlige markeringen for da tvillingtårnene falt 11. september 2001.

Bare noen timer før deltok Giuliani på en minnemarkering på «Ground Zero» med president Joe Biden og tidligere president Barack Obama.

Republikaner Giuliani var ordfører i New York under angrepet i 2001. Hans måte å håndtere krisen på ble hyllet, og han ble kalt «Mayor of America».

Imiterte dronningen

Fra talerstolen parodierte han tilsynelatende dronning Elizabeths stemme og britisk-engelske aksent mens han hevdet at dronningen tilbød ham ridderslaget etter angrepet 11. september.

- Du gjorde en fantastisk jobb, 11. september, og derfor gjør jeg deg til en æresridder, kommandør av den … kongelige et eller annet, imiterte Giuliani i tilgjort stemme.

Deretter hevdet han at han sa nei til adelstittelen, noe som ikke stemmer, da han godtok riddertittelen i 2001, ifølge avisa Los Angeles Times.

I HARDT VÆR: Donald Trumps advokat, Rudy Giulianie, etterforskes. Føderale agenter ransaket onsdag 28. april boligen og kontoret hans. Vis mer

Overgrepsanklaget prins

Etter det begynner advokaten å snakke om sønnen til dronningen, prins Andrew, som er anklaget for å ha forgrepet seg på ei 17 år gammel jente.

- Jeg vet at prins Andrew er veldig tvilsom nå. Jeg gikk aldri ut med ham. Tok aldri en drink med ham. Ikke med en kvinne eller ung jente, sa han.

I et annet klipp snakker han om forsvarssjef Mark Milley - hvis navn han uttaler feil - og president Biden for tilbaketrekningen fra Afghanistan.

- Hvordan kan han være general? sa Giuliani om Milley og fortsatte:

- Jeg ville ta stjernene hans, skyve dem ned i halsen og si: Det er 400 mil fra Kina, ditt rasshøl. Kina vil være vår fiende de neste 40 åra. Du har en flybase 400 mil fra Kina og gir opp! Idiot! Hva feiler det deg? Hvem betaler deg?

Fratatt lisens

Det er en stund siden advokaten var like populær som han var som ordfører i New York. I juni i år suspenderte en ankedomstol i New York Giulianis lisens. Dermed får ikke 77-åringen praktisert i delstaten.

Giuliani kom med beviselig falske og villedende uttalelser om fjorårets presidentvalg som Donald Trumps personlige advokat, fastslo domstolen, ifølge New York Times.

I kjennelsen kom domstolen fram til at Giulianis oppførsel var en trussel for allmenne hensyn og berettiger at han fratas bevillingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer