Rudy Giuliani

Parodierte dronning Elizabeth

Trumps advokat under minnetale for 11. september.

SLAKT: Rudy Giuliani holdt en svært merkverdig tale under en minnemarkering for terrorangrepene på World Trade Center 11. septemeber 2001. Video: Real America's Voice / AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag holdt Rudy Giuliani, Trumps advokat, det som blir beskrevet som en merkelig og oppsiktsvekkende tale under en markering for 11. september.

Der parodierte han blant andre dronning Elizabeth av Storbritannia, snakket om den overgrepsanklagede sønnen hennes, prins Andrew, og kalte USAs forsvarssjef en idiot, skriver Vanity Fair.

Talen ble holdt på en restaurant i New York og var den årlige markeringen for da tvillingtårnene falt 11. september 2001.

Bare noen timer før deltok Giuliani på en minnemarkering på «Ground Zero» med president Joe Biden og tidligere president Barack Obama.

Republikaner Giuliani var ordfører i New York under angrepet i 2001. Hans måte å håndtere krisen på ble hyllet, og han ble kalt «Mayor of America».

Imiterte dronningen

Fra talerstolen parodierte han tilsynelatende dronning Elizabeths stemme og britisk-engelske aksent mens han hevdet at dronningen tilbød ham ridderslaget etter angrepet 11. september.

- Du gjorde en fantastisk jobb, 11. september, og derfor gjør jeg deg til en æresridder, kommandør av den … kongelige et eller annet, imiterte Giuliani i tilgjort stemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer