TUNG TID: De pårørende har tunge tider inne på Scandic Airport Hotel i Bergen- - Vi bistår dem så godt vi kan, sier informasjonssjef  Ola Anders Skauby

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TUNG TID: De pårørende har tunge tider inne på Scandic Airport Hotel i Bergen- - Vi bistår dem så godt vi kan, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Pårørende blir sterkt berørt av nyhetene

De pårørende, som har samlet seg på et hotell i nærheten av flyplassen i Bergen, er sterkt berørt av de dystre nyhetene fra Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Informasjonssjef Ola Anders Skauby sier at det ikke kan være vanskelig å forestille seg at de pårørende er preget av situasjonen.

- Sterkt berørt
- Vi tar vare på dem så godt vi kan. De er sterkt berørt av de nyhetene som kommer fra Algerie. Vi deler den informasjonen vi får med de pårørende så godt vi kan. De har mange spørsmål, og vi kan bare fortelle videre det som er bekreftet. Vi bistår med psykologer, prest og folk som kan personalomsorg, sier Ola Anders Skauby.

Statoil disponerer store deler av Scandic Airport Hotel i nærheten av Bergen lufthavn Flesland og Statoils kontorer i Bergen.
Noen av de pårørende er her for å ha direkte kontakt med helsepersonell, prest og informasjonsmedarbeidere som formidler nyheter fra Algerie. Andre pårørende blir løpende informert over telefon, ifølge informasjonssjef Skauby.

Blir i krisesenteret
Statoils konsernsjef Helge Lund sa på en pressekonferanse i Stavanger i dag tidlig at han og konserndirektør Lars Christian Backer skulle reise til Bergen for å besøke de pårørende i dag. Fram til nå har de to lederne valgt å bli i krisesenteret ved selskapets hovedkontor på Forus.

- Det er fremdeles under vurdering om Helge Lund og Lars Christian Backer vil komme til Bergen. Kanskje kommer de seinere i kveld, men det er også mulig at de må vente til i morgen med å reise hit, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby.