Pårørende krever 1 million av Dereka-tiltalt

Foreldrene til Dereka Maria Mikula krever over 1 million i oppreisning og erstatning av 20-åringen som er tiltalt for drap og voldtekt av datteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er tre hovedpilarer som er borte i Anne Rukans liv. Hun har mistet en datter, sin bolig og sitt arbeid, sa bistandsadvokat Elsbeth Bergsland som representerer Derekas mor.

Foruten erstatning av tapte inntekter og påførte ekstrautgifter, argumenterte Bergsland for at Ytre Follo tingrett burde gå over Høyesteretts norm om oppreisning på 120.000 kroner til pårørende etter forsettlig drap. Hun mente moren har grunnlag for å kreve inntil 250.000 kroner i oppreisning.

- De konkrete forhold i denne saken en ekstremt gruoppvekkende. Det dreier seg om voldtekt og et bestialsk drap. Dereka var 16 år da hun ble drept. Det skjedde i hennes eget hjem. Hjemmet er i sin helhet berørt av drapshandlingen, sa Bergsland.

Advokat Trond Dyvik representerer Derekas amerikanske far. Begge bistandsadvokatene er enige om at Derekas mor har hatt en langt større belastning, men også Dyvik mente det var grunnlag for å gå over normbeløpet for hans klient. På vegne av Donald Mikula krevde han oppreisning på inntil 200.000 kroner.

- Det er momenter ved handlingen som indikerer et høyere nivå enn det som er vanlig. Kombinasjonen av vold og seksualitet er ekstra belastende når det gjelder en datter på 16 år, sa Dyvik i sin prosedyre.

(NTB)

DREPT: Dereka Maria Mikula.