Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pårørende mener Mæland må gå

Alf Vederhus - som mistet sønnen sin Håvard på Utøya i fjor - sier at han ikke har tillit til at politidirektør Øystein Mæland er rett mann til å forandre norsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For oss som familie har det vært en stor ekstrabelastning å få høre så mye tull fra politiet og Mæland det siste året, sier Vederhus til NRK.

Han fikk i fjor høst en brev fra Mæland der mange av påstandene ikke stemmer med det 22. juli-kommisjonen nå har funnet ut. I kommisjonsrapporten får politiet sterk kritikk for ikke å ha vært forberedt på et større terrorangrep.

Vederhus mener politidirektøren må trekke seg som en følge av de mange feil han har gjort det siste året.

- Jeg opplever at han veldig tidlig bestemte seg for at prioritet én er å forsvare politiet. Han har stått for en kultur som innebærer tildekking og bortforklaring, sier han.

Mæland sier at han ikke kjenner seg igjen i kritikken.

- Jeg forstår ikke hva han mener med at jeg tåkelegger fakta. Jeg forholder meg til kommisjonsrapporten og de fakta som er beskrevet der, sier Mæland.
(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media