Pårørende på plass i Danmark

To nordmenn omkom i en ulykke i Danmark lørdag. I dag er deres pårørende på plass i Århus.

TO NORDMENN OMKOM: To nordmenn omkom i en ulykke mellom en personbil og et tog i Danmark. Video: Per Øxenholt Vis mer

To personer omkom da en norsk familie på fire, som er hjemmehørende i Buskerud, var involvert i en ulykke i Danmark lørdag formiddag.

Deres bil var involvert i et sammenstøt med et tog på Letbanen i Trustrup på Djursland. Far (34) og sønn (7) omkom, mens mor (32) og datter (6) ble fraktet til sykehus og var i går kveld utenfor livsfare.

I dag melder Drammens Tidende at de pårørende er på plass i Danmark.

- Familien er i Århus nå. De to familiemedlemmene som ikke omkom i ulykken er fortsatt på sykehuset, sier vaktsjef Martin Christensen ved Østjyllands politi til avisa.

- Vi tar vare på de overlevende, som har det bra under forutsetningene. De er med familien sin på sykehuset, sier Christensen til TV 2.

Skulle opereres

Samtidig forteller vaktsjef Christensen til DT at han har ikke fått informasjon om moren er operert eller ikke. I går fikk avisa opplyst at den 32 år gamle kvinnen har fått et brudd i en arm og skulle opereres enten lørdag kveld eller søndag morgen. Avisa opplyste også om at dattera skal være uskadd.

Dagbladet har vært i kontakt med politiinspektør Brian Voss Olsen ved Østjyllands politi søndag formiddag. Han opplyste om at de ikke vil komme med noen ny informasjon i saken i dag og at arbeidet med saken vil ta lang tid.

På spørsmål om de to skaddes helsetilstand, svarte Voss Olsen at de er utenfor livsfare, noe politiet opplyste om i går kveld.

Norsk politi har heller ikke mottatt noe ny informasjon i saken fra Danmark, opplyser jourhavende politiadvokat Temina Sharif ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet. Hun viser til pressemeldingen politiet sendte ut i går.

TOG: Noen togpassasjerer fikk mindre skader, mens føreren er uskadd. Vedkommende har vært hos krisepsykolog og er svært preget. Foto: Per Øxenholt/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
TOG: Noen togpassasjerer fikk mindre skader, mens føreren er uskadd. Vedkommende har vært hos krisepsykolog og er svært preget. Foto: Per Øxenholt/Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer

Anklager om sikkerhetsbrist

Ifølge lokalavisa Århus Stiftstidende følger Letbanen normal kjøreplan igjen i dag. I etterkant av ulykka har naboer til ulykkesstedet lagt fram påstander om sikkerhetsbrister ved togovergangen. En nabo, Mike Klemmensen, sier at det ikke er bommer ved togovergangen.

- Det er ganske forferdelig det som har skjedd. Vi er rystet. Det verste er at bommene som er innkjøpt, ligger på en nabogård. De har bare ikke blitt satt opp før togene begynte å kjøre på strekningen, sier Klemmensen.

Letbanen-direktør Borre avfeier anklagen.

- Det er en overgang uten bommer, og således har det aldri vært bommer der, sier Borre til Dagbladet.

Han forteller at fartsgrensen på strekningen skal økes til 100 km/t, og at det i forbindelse med det skal installeres bommer på alle overganger langs strekningen.

Nabo Klemmensen hevder også at det finnes ytterligere sikkerhetsbrister ved overgangen.

- De to siste dagene har vi registrert at lyssignalet ikke har virket, hevder Klemmensen, som støttes i sin kritikk av sikkerheten av flere naboer som har uttalt seg til danske medier.