Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pårørende på ulykkesstedet

CHARLES de GAULLE, PARIS/OSLO (Dagbladet): Det første flyet med pårørende etter Concordeulykken har landet på flyplassen i Paris. Utover formiddagen er det ventet flere fly med pårørende fra flere byer i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de 100 passasjerene som omkom var 96 av dem fra Tyskland. Hovedsakelig kom de døde fra de store byene Hamburg, Berlin, Frankfurt, Hanover og Düsseldorf. 13 av de omkommene var fra Münchengladbach, en middels stor by med 250 000 innbyggere.

På flyplassen er det satt opp en resepsjon som informerer og tar seg av de pårørende. De som ønsker får besøke ulykkesstedet.

Samtidig som de pårørende ventes, blir det satt opp et kombinert krisesenter og kapell. Det er kjørt inn flere leger, psykiatrer og tolker på en terminal som er avsperret på de Gaulle-flyplassen.

Straks alle flyene med pårørende har ankommet vil den tyske transportministeren og Frankrikes president, Jacques Chirac, møte de pårørende. Senere vil det bli holdt minnestund.

Minst 500 pressefolk fra hele verden befinner seg nå på Charles de Gaulle i Paris, og det er kaotiske tilstander.

Rundt 50 psykologer har ankommet flyplassen i løpet av formiddagstimene. De er klare til å hjelpe pårørende som har mistet venner og familiemedlemmer i flyulykken. De fleste av psykologene snakker tysk godt nok til å hjelpe de sørgende. Dessuten befinner det seg flere tolker på stedet.

Tekniske eksperter fra motorprodusenten Rolls Royce er på vei til ulykkesstedet.

<B>FJERNER OMKOMNE:</B> Likene er samlet og vil bli fraktet til obduksjon. Franskrike og Tyskland vil samarbeide om dette arbeidet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media