Pårørende raser over trege myndigheter

Den indiske delegasjonen forhandler nå over radio med kaprerne. Forhandlingene er et kappløp med tiden, men indiske myndigheter har ingen hast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den indiske forhandlingsdelegasjonen har nå radiokontakt med kaprerne av passasjerflyet som står på en flyplass sør i Afghanistan. 160 passasjerer har sittet innesperret siden julaften, men den indiske regjeringen har ingen timeplan for forhandlingene.

- Jeg er svært optimistisk, men vi har ingen timeplan, uttalte en talsmann for den indiske regjeringen i dag.

Rasende demonstranter

De fleste av de 160 gislene ombord på det kaprede passasjerflyet er indiske, og tidligere i dag demonstrerte rasende pårørende i New Delhi. Indiske myndighter blir anklaget for å håndtere kapringen på en klønete måte, melder BBC. En av dem er allerede stukket i hjel.

- 67 timer har gått, og passasjerene er nesten døde. Hva mer kan terroristene gjør før regjeringen bestemmer seg for å gjøre noe? spurte Anil Kumar, som har sin bror sittende på flyet.

Utålmodig Taliban

Afghanistans makthavere, som er i ferd med å miste tålmodigheten. Taliban har truet med å storme flyet hvis noe skjer med gislene.

- Vi har advart kaprerne mot å tro at vi vil tillate grusomme handlinger på afghansk jord, uttalte en talsman for Taliban.

- Hvis noen dreper noen på vårt territorium, vil vi behandle dem på samme måte, sa han.

<B>KREVER FORTGANG: Slektninger av gislene gråter utenfor boligen til Indias statsminister Atal Behari Vajpayee i dag.