Pårørende reagerer etter vrakfunnet: - Vet ikke hva jeg skal tro

Gjennomgår tester.

REAGERER: Sarah Bajc er en av de pårørende etter ulykken da hennes kjæreste Philip Wood var ombord i Boeing 777-maskinen som ble borte. - Min første reaksjon var at jeg vet ikke hva jeg skal tro for det har vært så mange falske alarmer. Om vrakdelen faktisk stammer fra flyet så blir det vanskeligere å klamre seg til håpet om at flyet landet i sikkerhet et eller annet sted, sier hun til NBC News. Foto: AFP PHOTO / YANNICK PITOU / NTB SCANPIX
REAGERER: Sarah Bajc er en av de pårørende etter ulykken da hennes kjæreste Philip Wood var ombord i Boeing 777-maskinen som ble borte. - Min første reaksjon var at jeg vet ikke hva jeg skal tro for det har vært så mange falske alarmer. Om vrakdelen faktisk stammer fra flyet så blir det vanskeligere å klamre seg til håpet om at flyet landet i sikkerhet et eller annet sted, sier hun til NBC News. Foto: AFP PHOTO / YANNICK PITOU / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Malaysian Airlines flight MH370 på vei fra Kuala Lumpur til Beijing forsvant uten et spor med 239 personer om bord i mars 2014, men nå kan det se ut som om man har kommet et skritt nærmere en løsning på mysteriet.

Onsdag ble det rapportert om et vrakfunn på øya La Reunion som vest i Det indiske hav - et vrakfunn mange eksperter har sagt at sannsynligvis stammer fra det savnede flyet.

- Vet ikke hva jeg skal tro Sarah Bajc er en av de pårørende etter ulykken da hennes kjæreste Philip Wood var ombord i Boeing 777-maskinen som ble borte.

- Min første reaksjon var at jeg vet ikke hva jeg skal tro for det har vært så mange falske alarmer. Om vrakdelen faktisk stammer fra flyet så blir det vanskeligere å klamre seg til håpet om at flyet landet i sikkerhet et eller annet sted, sier hun til NBC News.

Hun forteller også at hun er opprørt over at Malaysia ikke har gjort mer for å komme til bunns i hva som forårsaket ulykken, samt stille de som er skyldige for retten.

- Jeg er fortsatt veldig sint på Malaysia på grunn av det manglende arbeidet med å finne de som er ansvarlige. De har sviktet verden, sier hun.

Funnet analyseres Etterforskerne av flydelen som er funnet i Indiahavet føler seg svært sikre på at den stammer fra en Boeing 777, samme modell som MH370-flyet som forsvant i fjor, sier en amerikansk tjenestemann.

En av Boeings egne flysikkerhetsinspektører er blant etterforskerne som har identifisert den to meter lange vingeklaffen som en del av bakkanten av en 777-vinge, sier tjenestemannen til nyhetsbyrået AP.

Den malaysiske regjeringen har dessuten sendt et team for å bistå i granskingen ifølge NTB.

- Uansett hvilken vrakdel som er funnet, må den verifiseres før vi kan bekrefte om den tilhører MH370. Derfor har vi sendt et team som skal undersøke saken, og vi håper at vi kan identifisere vrakdelen så raskt som mulig, sa samferdselsminister Liow Tiong Lai.

Kan ta tid Australske myndigheter har hovedansvaret for letingen etter det savnede flyet. De skal ifølge Tytelman, være interessert i funnet som nå undersøkes av fransk politi i Saint-Andre på ø La Réunion i Indiahavet.

- Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta for å få bekreftet eller endelig avkreftet at vrakdelen tilhører MH370, sier Xavier Tytelman.

Australias visestatsminister Warren Truss bekrefter også i en pressemelding at dersom vraket blir identifisert som MH370 vil det «stemme med tidligere analyser som tilsier at flyet gikk ned et eller annet sted i Det indiske hav». Det skriver BBC.

Stedet hvor deler av en flyvinge er funnet ligger vel 4500 kilometer fra stedet hvor det tidligere er blitt søkt etter flyet, ifølge The Independent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer