Pårørende samler seg på flyplassen i Geneve

Geneve (NTB-Reuters): Sørgende venner og slektninger av forulykkede flypassasjerer møtte torsdag opp på flyplassen i Geneve med svinnende håp om at noen kunne ha overlevd ulykken utenfor østkysten av Canada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktøren ved Cointrin-lufthavnen, Daniel Teysseire, opplyste at det er blitt opprettet et spesielt krisesenter ved flyplassen, der de pårørende kan få trøst og støtte.

- Dette er viktig i denne situasjonen, sa han.

Ifølge Swissair hadde MD-11-flyet 215 passasjerer og 14 besetningsmedlemmer om bord. Flyet var på vei fra New York til Geneve og styrtet kl. 0153 norsk tid, vel en time og 40 minutter etter avgang.

Torsdag formiddag var det fortsatt ikke offentliggjort noen passasjerliste. Swissair-flyene mellom New York og Geneve blir ofte benyttet av FN-ansatte som reiser mellom FN-hovedkvarteret i New York og det europeiske hovedkvarteret i Geneve.

Ruten blir også mye brukt av bankfolk som reiser mellom de to finanssentrene.

De første meldingene fra ulykkesstedet kunne tyde på at noen hadde overlevd ulykken. Men dette ble senere tilbakevist.

Det var ventet at flere detaljer om flyulykken ville bli kjent på en pressekonferanse i Geneve senere torsdag.

Swissair-flyet fra New York er «forsinket», gikk det fram av en en tv-skjerm på flyplassen i Geneve. Flight SR-111 styrtet utenfor kysten av Canada og nådde aldri fram. (Foto: AP/NTB Pluss)

<B>«FORSINKET»: Swissair-flyet fra New York er «forsinket», gikk det fram av en en tv-skjerm på flyplassen i Geneve. Flight SR-111 styrtet utenfor kysten av Canada og nådde aldri fram.