SMADRET: Større verktøy ble i dag tatt i bruk for å rydde bort vrakrestene av passasjerflyet som styrtet lørdag. Etterforskere fant i dag den sorte boksen som tilhører Air India Boeing 737-800. FOTO: AP/Rafiq Maqbool
SMADRET: Større verktøy ble i dag tatt i bruk for å rydde bort vrakrestene av passasjerflyet som styrtet lørdag. Etterforskere fant i dag den sorte boksen som tilhører Air India Boeing 737-800. FOTO: AP/Rafiq MaqboolVis mer

- Pårørende sloss om likene etter flystyrt

Det skal ha brutt ut slåsskamper mellom pårørende etter flystyrten i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Folkemassen som ventet på å få identifisere sine kjære etter flystyrten i Mangalore i India, skal ha begynt å slåss da det viste seg å være vanskelig å identifisere de omkomne, skriver avisen Times of India.

159 mennesker omkom og åtte overlevde i flystyrten som hendte lørdag morgen.

Slåsskamp136 lik ble i går overlatt til sine familier slik at de kunne bli begravet. Men problemer oppstod da det viste seg at flere familier hadde gjort krav på de samme likene.

Aggresjonsnivået steg og slåsskamp brøt ut mens myndighetene strevde for å få kontroll på situasjonen, skriver Times of India.

Omsider ankom rettsmedisinere for å ta DNA-prøver av de 22 likene det strides om. Nå må de pårørende belage seg på å vente i sju til ti dager før svar på disse prøvene vil komme.

Boksen funnetFlyets sorte boks ble i dag funnet, melder Fox News. Den kan gi svar på hva som gikk galt da passasjerflyet skred av rullebanen på Mangalore flyplass lørdag morgen.

Etterforskere brukte tenger for å gjennomsøkte det ødelagte flyvraket da de fant den sorte boksen. Vraket ligger i en skog utenfor flyplassen i Mangalore.

VENTER PÅ Å IDENTIFISERE: Pårørende er klynget sammen utenfor statssykehuset Wenlock i Mangalore mens de venter på muligheten til å identifisere sine kjære som omkom i flystyrten. Etter at dette bildet ble tatt, skal det ha brutt ut slåsskamp. FOTO: AFP/Dibyangshu SARKAR
VENTER PÅ Å IDENTIFISERE: Pårørende er klynget sammen utenfor statssykehuset Wenlock i Mangalore mens de venter på muligheten til å identifisere sine kjære som omkom i flystyrten. Etter at dette bildet ble tatt, skal det ha brutt ut slåsskamp. FOTO: AFP/Dibyangshu SARKAR Vis mer

Hjelpearbeidere har også funnet flyets CVR (lyden fra cocpit), melder Times of India i dag.

Får erstatningPårørende er blitt lovet erstatning på ca 140 000 kroner for de voksne som omkom og ca 70 000 kroner for hvert døde barn. De skadde får ca 30 000 kroner i erstatning, fortalte Arvind Jadhav, formann i Air India på en pressekonferanse i Mangalore i går.

En av de overlevende, Sabrina Nasrinhuq, forteller at hun ble dratt bort fra flyvraket sekunder før det tok fyr.

- Noen bønder i området hørte at jeg skrek, og de dro meg bort fra vraket, sier Nasrinhuq fra sykesengen hvor hun blir behandlet for en rekke skader, melder CNN.

- Alt var mørkt, så kom smertenMens bøndene klatret over noen røtter og bar henne i sikkerhet, tok flyvraket fyr bak dem.

Sabrina forteller om sekundene før flyet traff bakken:

158 DØDE: 158 mennesker omkom da flyet krasjet under landing på Mangelore flyplass sørøst i India i går. Åtte personer overlevde. Foto: AFP/SCANPIX
158 DØDE: 158 mennesker omkom da flyet krasjet under landing på Mangelore flyplass sørøst i India i går. Åtte personer overlevde. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Enten hoppet jeg ut av flyet eller så var det noen som dyttet meg. Jeg landet på skogbunnen. Alt var mørkt, og så begynte smerten.

OmkomTejal Kamulkar (25) fra Mumbai var blant de omkomne etter i flytragedien. Da foreldrene fikk høre om hva som hadde skjedd, ble de fløyet til Mangalore. De hadde ikke fått den vanlige telefonen fra datteren.

- Moren venter på at Tejal skal ringe når som helst, sier en av vennene til kvinnen, melder Times of India.

Kamulkar hadde alltid drømt å bli flyvertinne. Hun beskrives som en rolig og beskjeden person av sine tidligere skolenaboer, hvor hun bodde men hun studerte.

- Hun holdt seg for seg selv, mens andre samlet seg for å se på tv, kunne vi se henne forlate rommet, men hun hadde alltid et bredt smil, sier venninnen Pradnya Lele.

OMKOM: Tejal Kamolkar (25). EPA/SCANPIX
OMKOM: Tejal Kamolkar (25). EPA/SCANPIX Vis mer