SAMLET SEG: Slektinger av passasjerer på det savnede EgyptAir-flyet har samlet seg på flyplassen i Kairo. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/NTB scanpix
SAMLET SEG: Slektinger av passasjerer på det savnede EgyptAir-flyet har samlet seg på flyplassen i Kairo. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/NTB scanpixVis mer

Pårørende søker svar etter flyforsvinningen

Få svar åtte timer etter at flyet ble borte fra radaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 02.30 i natt forsvant EgyptAirs flyging MS804 med 66 personer om bord fra radaren over Middelhavet.

Flyet var på vei fra Paris til Kairo, og franske og egyptiske myndigheter sier det foreløpig er for tidlig å si hva som forårsaket forsvinningen. Ingen av dem vil utelukke terror som årsak.

Foreløpig er det få svar på hva som har skjedd, men det foregår nå en stor leiteaksjon i Middelhavet etter flyet. Også franske myndigheter har tilbudt seg å sende skip og fly for å bidra i leiteaksjonen.

Pårørendesenter Samtidig har pårørende oppsøkt flyplassen både i Kairo og Paris for å forsøke å få svar på hva som har skjedd med.

Det er opprettet pårørendesenter der et titall pårørende allerede har samlet seg.

Ifølge flyselskapet selv, var 56 av de om bord passasjerer, og blant dem tre barn. Flesteparten var fra Egypt og Frankrike. I tillegg var det ti ansatte om bord, inkludert tre sikkerhetsvakter.

EgyptAir er forsiktige med å gå ut med informasjon, og sier de avkrefter all informasjon om hva som kan ha forårsaket flyforsvinningen.

Passasjerer fra 12 ulike land EgyptAir opplyser selv at passasjerene og mannskapet om bord var fra følgende land:


30 fra Egypt.
15 fra Frankrike.
2 fra Irak.
1 fra Storbritannia.
1 fra Belgia.
1 fra Kuwait.
1 fra Saudi-Arabia.
1 fra Sudan.
1 fra Tsjad.
1 fra Portugal.
1 fra Algerie.
1 fra Canada.

Forsvant Flyet, av type Airbus A320, var inne i egyptisk luftrom og 11 300 meter oppe i lufta da det forsvant, skriver CNN. Den siste radiokontakten mellom flyet og bakken skal ha vært 10 minutter før det forsvant fra radaren, og selskapet anslår at flyet da var 280 kilometer fra kysten av Egypt.

Ifølge CNN var flyet inne til en rutinekontroll i Kairo i går. På sin Twitter-bruker skriver EgyptAir at flyet ble produsert i 2003. De skriver videre at flyets kaptein skal ha hatt 6276 timer i lufta, mens medkapteinen har 2766. Produsenten Airbus skriver at flyet hadde omkring 48 000 timer i lufta.

- Airbus må dessverre informerer om tapet av EgyptAir A320, flyging MS804. Våre tanker går til alle de som er berørt, skriver produsenten.

- De brukte ikke radioen for å få hjelp, og mistet ikke høyde. Det bare forsvant, sa Ehab Mohy el-Deen, talsmann for den egyptiske staten, ifølge New York Times i natt.

Også Le Monde melder at flyet ikke skal ha vist tegn til å miste høyde eller fart. Det var fint vær i området.