Pårørende venter på svar

Svart boks funnet etter ulykken i Venezuela.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakketurister styrtet i fjellområde

Tragediene står i kø etter flyulykken over Venezuela i dag, etter at flight HK4374 styrtet på vei fra Panama til den franske øya Martinique. Flyet hadde et mannskap på åtte og 152 passasjerer, inkludert en baby. Alle passasjerene omkom i ulykken, ifølge franske myndigheter.

Maria del Rosario Cifuentes sitter på Colombias internasjonale flyplass og venter på å høre nytt om svigersønnen Wilson Giovanni Fallaci, som var om bord i flyet som styrtet.

Viser bilder

David Muñoz var annenpilot under flyturen. Nå venter familien hans på svar på hva som har skjedd. I Medillin i Colombia snakker pappa Elkin Muñoz med pressefolk om sønnen mens han venter på mer informasjon om hva som skjer på ulykkesstedet.

Carlos Peña viser frem et lite passfoto av en mørkhåret jente mens han venter på nytt om datteren Angela Maria Peña. Angela var flyvertinne på det styrtede flyet.

I byen Ducos på Martinique har gråtende pårørende samlet seg utenfor Rådhuset. Rundt 30 av ofrene kommer fra Ducos. Leger og psykologer er kalt inn for å ta vare på de sørgende menneskene. Mange er i sjokk.

Alle har de hørt at det ikke finnes overlevende. Og alle håper likevel på et under.

LETER BLANT VRAKRESTENE: Redningsarbeidere undersøker det store området der flyet styrtet i nattemørket. Foto: SCANPIX/REUTERS
LETER BLANT VRAKRESTENE: Redningsarbeidere undersøker det store området der flyet styrtet i nattemørket. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Foreldreløse

Claire Renette ventet søsteren sin hjem da hun hørte om flyulykken.

- Flyet skulle ha landet i dag morges. Jeg hørte på radioen at det hadde krasjet. Jeg forstår det ikke. Det er som om himmelen har falt ned i hodet mitt, sier den sørgende kvinnen.

De døde er i hovedsak offentlig ansatte og familiene deres. Flyet var chartret for en ukestur til Panama. Flere par hadde tatt turen alene mens barna var hjemme.

- I dag er det mange barn som er foreldreløse, sier ordfører i byen Basse-Pointe, Andre Charpentier.


Begge motorene sviktet

De første tegnene om at noe var galt med flyet kom ved tre-tida i natt da flyets kaptein ba om tillatelse til å gjøre en nødlanding. Han fortalte at det var problemer med begge motorene. Ti minutter senere mistet tårnet all kontakt med flyet.

Flyet var en McDonnell Douglas MD-82 som tilhørte selskapet West Caribbean Airways. Redningsmannskapene kom frem til området flere timer etter ulykken, men på ulykkesstedet var det ingenting de kunne gjøre, annet enn å hente dusinvis med døde ut av flykroppen. De døde ligger spredt i et skogsområde mellom flere farmer ved grensa mellom Venezuela og Colombia.

Siden mai var flyet blitt kontrollert av franske luftfartsmyndigheter to ganger uten at det ble gjort spesielle funn. En av de svarte boksene er funnet av redningsmannskapene. Nå venter de pårørende på svar.

AVSIDESLIGGENDE: Ferieturen for Martinique-turistene endte tragisk i et ranch-område helt vest i Venezuela. Foto: SCANPIX/AP
AVSIDESLIGGENDE: Ferieturen for Martinique-turistene endte tragisk i et ranch-område helt vest i Venezuela. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
INGEN OVERLEVENDE: Leter etter spor som kan forklare havariet.
OMKOM:</B> David Munoz var annenpilot på dødsflyet.
VENTER PÅ NYTT:</B> Carlos Peña viser frem et bilde av datteren Angela, som var flyvertinne om bord på rute HK4374 da flyet styrtet over Venezuela.