Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pårørendes krav

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske pårørende etter tsunamikatastrofen i Thailand er redde for at letearbeidet skal bli avsluttet før alle områder er undersøkt. Det er kommet tvetydige opplysninger om dette fra både norske og thailandske myndigheter. De pårørende har en følelse av at kommersielle hensyn går foran hensynet til at alt skal gjøres for å finne dem av de omkomne som virkelig kan finnes. Mange steder er gravearbeider for å gjenreise hoteller allerede igangsatt.

Statsminister Kjell Magne Bondevik er nå i Thailand sammen med den finske og den svenske statsministeren. Han bør benytte anledningen til å legge press på de thailandske myndighetene for å sikre at søkene fortsetter til man er rimelig sikker på at ingen flere kan finnes, verken under ruiner eller i sjøen. Om nødvendig bør også norsk assistanse tilbys. Mange av de pårørende må nok før eller siden avfinne seg med at de aldri vil finne sine savnede. Det blir lettere dersom de får visshet om at alle rimelige midler er nyttet i søkene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media