Partene i Braathens snakker sammen

Partene i Braathens-konflikten er i ettermiddag i møte med hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene håpet også å eventuelt få løst streiken, sa informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens til NTB.

De ni andre fagforeningene i Braathens frykter for sine arbeidsplasser dersom ikke pilotene og selskapet raskt kommer fram til en løsning.

Hittil er 1.800 Braathens-ansatte permittert, og det var ventet at flere ville få varsel om permittering i løpet av dagen. Det er opp til de enkelte stasjonssjefene å bestemme hvor mange de vil permittere.

Arbeidsstart

Streiken omfatter 330 flygere. De gikk ut i streik tirsdag klokka 15.00 da meklingen med Braathens-ledelsen ikke førte fram. Striden står blant annet om når pilotenes arbeidstid skal begynne.

Det viktigste stridspunktet dreier seg om hvor mye av flygernes arbeidsreise til og fra Gardermoen som skal regnes som arbeidstid.

Styremedlem Jan-Erik Smistad i Braathens Flygerforening ga i dag uttrykk for at han ikke tror at flygerstreiken vil vare lenge. Samtidig sa Tjomsland at selskapet står fast på sitt «pakke-tilbud» til flygerne, som de andre gruppene i selskapet har godtatt: 25.000 kroner ved flytting, gratis parkering under tak på Gardermoen, eller subsidiert offentlig transport.

Ønsker løsning

- Vi oppfordrer partene til å komme fram til en løsning nå. Vi er redd for at det går ut over Braathens i konkurransen med andre selskaper, og i sin ytterste konsekvens våre arbeidsplasser, sa Lisbeth Eliasson, leder i Braathens Kabinforening, til NTB i kveld.

Eliasson sa at det er viktig at Braathens Flygerforening og selskapet løser konflikten på en rettferdig måte. Hun ønsker ikke at det skal ende med at konflikten går ut over andre arbeidstakere enn de som streiker.

(NTB)