Partene i lærerstreiken er enige

Får Dagbladet bekreftet.

ENIGE TIL SLUTT: Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS og  Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet er enige etter tre ukers konflikt. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ENIGE TIL SLUTT: Per Kristian Sundnes, forhandlingsleder i KS og Ragnhild Lied, leder i Utdanningsforbundet er enige etter tre ukers konflikt. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partene i lærerstreiken er enige.

Følg med direkte fra kl. 08.30 her.

Partene innkaller til pressekonferanse mandag klokken 0830 i Kommunenes Hus, og etter det Dagbladet erfarer er partene kommet til en løsning på konflikten som har pågått i tre uker.

Dagbladet får nå bekreftet at partene kom til enighet i helga. Lærernes arbeidstid har stridens kjerne, men ifølge NRK er dette punktet nå løst.

Skolenes landsforbund avbryter streiken etter at KS har gitt seg på kravet om mer bunden arbeidstid for lærerne. Dagens avtale om arbeidstid blir videreført i ett år og ny avtale innebærer ikke mer bunden tid, uten enighet lokalt, opplyser forbundet i en pressemelding.

Ett flertall i Skolenes landsforbunds forbundsstyre har sagt ja til avtalen. Nå vil avtalen bli sendt ut på uravstemning til medlemmene, opplyser de.

Løsningen skal gå ut på at dersom partene på en skole ikke blir enige om arbeidstid, skal saken gå videre i et system med mekling i fylkeskommunene eller kommunen. Dersom man heller ikke blir enige der, så er det dagens ordning som gjelder. Over 100 000 elever ved mer enn 200 skoler er rammet av streiken, som startet 11. juni.

Rundt 7800 lærere er i streik etter at Utdanningsforbundets medlemmer sa nei til KS sitt tilbud. Striden står om lærernes arbeidstid.

Dagbladet kommer med mer.