Partene i lønnsoppgjøret for Posten enige

- Jeg er glad for at vi er i havn med oppgjøret i store deler av Posten, sier konsernsjef Dag Mejdell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble torsdag oppnådd enighet mellom partene i lønnsoppgjøret for Posten Norge, Bring Warehousing og Bring Express.

- Jeg er glad for at vi er i havn med oppgjøret i store deler av Posten. Jeg kan likevel ikke legge skjul på at alle nye kostnader vi påtar oss er krevende å håndtere i den tøffe konkurransesituasjonen vi befinner oss i, sier Posten Norges konsernsjef Dag Mejdell.

Lønnsoppgjøret innebærer blant annet at fagbrevtillegget gjøres om til et fast beløp på 12.800 kroner. Det gis et generelt tillegg på 15.000 kroner fra lønnstrinn 1 til 64, og 2,7 prosent fra lønnstrinn 65 til 100. Deltidsansatte får forholdsmessige tillegg.

Videre er det avsatt en justerings- og normeringspott med virkning fra 1. november. Lønnsoppgjøret har også lagt til rette for enighet med Postkom om etablering av en forsøksordning med en alternativ lønnsmodell for ledere på divisjons- og konsernnivå, basert på en kombinasjon av en kollektiv fremforhandlet lønnsutvikling og individuelle lønnssamtaler. Ordningen settes i gang i forbindelse med neste års mellomoppgjør.

Medarbeidere som er organisert i Econa og NITO må smøre seg med tålmodighet. Deres lønnsoppgjør er basert på individuelle samtaler og skal være ferdig innen 8. juni.

(NTB)