Partene i politikonflikten forlenger fristen til klokken 18

Men Arne Johannesen er mer optimist enn noen gang.

I MØTE MED POLITIET:  Knut Storberget er nå inne i lønnsforhandlingene. Arkivfoto: Katarina Theis-Haugan / SCANPIX
I MØTE MED POLITIET: Knut Storberget er nå inne i lønnsforhandlingene. Arkivfoto: Katarina Theis-Haugan / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Partene i politikonflikten forlenger fristen til klokken 18 i kveld. Forskriften blir vedtatt i statsråd i dag, men blir foreløpig ikke iverksatt. Det er resultatet etter at Knut Storberget grep inn i forhandlingene i formiddag.

Politiets Fellesforbund har i natt forhandlet med Politidirektoratet ved politidirektør Ingelin Killengreen og forhandlingene har vært ledet av Fornyings- og administrasjons-departementet, 

Litt over klokken 10 gikk imidlertid Storberget opp til et kort møte med leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen.

Ikke enige
- Vi har ikke kommet til enighet, sa Knut Storberget til den ventende pressen på vei ut til møtet før han haster avgårde til Statsråd på slottet klokken 11.

Her kommer regjeringen til å vedta den omstridte forskriften om politiets hviletidsbestemmelser. At forskriften vedtas betyr likevel ikke at forhandlingene er over.

- Forskriften blir vedtatt i Statsråd, men den settes ikke i verk, forklarer Arne Johannessen. Han sier til Dagbladet at han er mer optimist nå enn tidligere i dag.

- Staten viser stor vilje til å samarbeide ved å gi ny frist, sier han.

- Hva skjer hvis dere ikke kommer til enighet innen klokken 18?

- Jeg vil ikke kommentere hva som skjer hvis forhandlingene bryter. Nå tenker vi forhandlinger i første rekke, framholder Johannessen.

Strid om hviletid
Politietatens avtale om unntak fra arbeidsmiljøloven løper ut 1. juli. Regjeringen har det siste halvåret fastholdt at nye unntak fra bestemmelsene om hviletid vil bli fastsatt gjennom forskrift, altså ikke gjennom forhandlinger.

Hvilken kompensasjon politiet skal få for å bidra med mer politikraft, altså mer arbeidstid og fleksibilitet i forhold til arbeidsmiljøloven, er stridens kjerne.

Det har vært forhandlinger mellom partene etter at justisminister Knut Storberget (Ap) på et møte med Politiets Fellesforbund og politijuristene tirsdag åpnet for at politiets unntak fra hviletidsbestemmelsene ikke vil bli regulert gjennom forskrift, hvis partene greier å bli enige om en løsning i forhandlinger.