Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Partene i Ukraina-konflikten innledet våpenhvile

Trådte i kraft i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En våpenhvile trådte natt til onsdag i kraft mellom Ukrainas regjering og de prorussiske separatistene øst i landet, et viktig steg i innsatsen for å avslutte den væpnede konflikten.

Den nye avtalen kom i stand etter de siste samtalene mellom partene i den hviterussiske hovedstaden Minsk, opplyser en rådgiver for Ukrainas president Petro Porosjenko. I en felles uttalelse antyder partene at de er mer klar enn noen gang til å legge ned våpnene mens de forhandler videre om den formelle statusen for Øst-Ukraina og andre omstridte temaer.

- Vi har kommet til enighet om en om fullstendig og ubetinget våpenhvile som vil starte ved midnatt natt til 23. desember, opplyser Darka Olifer via Facebook.

- Dette initiativet er særlig nødvendig for at de sivile som bor i området kan feire jul og nyttår i fred, legger hun til.

Myndighetene i Kiev og de prorussiske opprørerne krangler om Donbass-området, en region med omtrent 3,5 millioner innbyggere som er sentrum for Ukrainas kull- og stålressurser. Store deler av området kontrolleres nå av separatistene, som gjorde opprør i Øst-Ukraina i april i fjor.

Partene undertegnet i februar den såkalte Minsk-avtalen, som innebærer våpenhvile i landet og en fremdriftsplan for varig fred i Donbass-området. Den ble brutt en rekke ganger, men de siste månedene ser det ut til at begge parter har respektert avtalen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media