Partene skal møtes til nytt forhandlingsmøte på tirsdag

Utdanningsforbundet: - Det gir grunn til optimisme

MØTE TIRSDAG: Steffen Handal i Utdanningsforbundet sier til Dagbladet at det siste han har fått beskjed om er at partene møtes førstkommende tirsdag for å forhandle om lærerstreiken. Foto: Dagbladet
MØTE TIRSDAG: Steffen Handal i Utdanningsforbundet sier til Dagbladet at det siste han har fått beskjed om er at partene møtes førstkommende tirsdag for å forhandle om lærerstreiken. Foto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rett over helga møtes partene i lærerkonflikten. Det sier nestleder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal til Dagbladet.

- Jeg har forstått det slik at vi skal ha et møte på tirsdag, og om det ikke skjer noe annet forholder jeg meg til det, sier Handal til Dagbladet.

- Hvilke forventninger har du til dette møtet?

- KS' uttalelser i går gir grunn til optimisme, så det ser jeg positivt på, sier Handal og viser til KS' forhandlingsleder Per Kristian Sundnes kommentar til NRK der han sa at de er «villige til å diskutere alt.»

- Hva skal til for at streiken kan avblåses allerede tirsdag?

- Det er det for tidlig til å kommentere, sier Handal.

Det var i går Utdanningsforbundet varslet at de vil ta ut 5500 lærere i streik fra førstkommende mandag av. 22 kommuner og 18 fylkeskommuner vil da bli berøre - og streiken vil ramme 132 ungdoms- og videregående skoler.

Dagbladet følger saken.

OPTIMISTISK: Steffen Handal, nestleder i Utdanningsforbundet.
OPTIMISTISK: Steffen Handal, nestleder i Utdanningsforbundet. Vis mer