Partene strides om Norwegian begår streikebryteri

- Kompliserte grenseområder, sier NHO-sjefen.

VISER STØTTE: NHO-sjef Kristin Skogen Lund gir sin støtte til Norwegian i konflikten med flygerne.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VISER STØTTE: NHO-sjef Kristin Skogen Lund gir sin støtte til Norwegian i konflikten med flygerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norwegian mener det er riktig å erstatte de streikende pilotene og får støtte fra NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Flygerne mener konsernet bedriver streikebryteri.

- Det kan være kompliserte grenseområder, og vi opplever at Norwegian Air Shuttle har foretatt en samvittighetsfull og god vurdering, sier Lund til Aftenposten.

70 flygere gikk ut i streik fra lørdag morgen. Onsdag trappes streiken kraftig opp med 650 flygere. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sa lørdag til NTB at flyene går som normalt denne helgen.

- Konsernet benytter seg av mange leverandører, og vi står fritt til å velge blant dem. Norwegian Air Norway (NAN), hvor de streikende pilotene er ansatt, står for 20 prosent av den totale flåten i Norwegian, og det skal vi fint greie å ta hånd om, sa Kjos lørdag.

- Gråsone Flygerne hevder på sin side at deres reelle arbeidsgiver er Norwegian Air Shuttle (NAS), altså moderselskapet. NAN er underleverandør til NAS.

Arbeidsrettsadvokat Arvid Reidar Ødegård mener det er et klassisk streikebrudd hvis NAS gir andre i oppdrag å utføre jobben som de streikende flygerne skulle ha gjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.