Partene tror på løsning

Selv om de hadde med seg kaffetrakteren, trodde partene de vil finne en løsning på konflikten som har sendt 85 000 LO-medlemmer ut i streik. NHO-leder Finn Bergesen jr. og LO-sjef Yngve Hågensen snakker nå sammen hos Riksmeklingsmannen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergesen ankom først av kamphanene. Han var optimist.

- Jeg er alltid optimist. Vi har en reell mulighet nå, sa han til pressekorpset før han presset seg inn i heisen på vei mot sjuende etasje og Riksmeklingsmannens kontor.

Noen minutter etterpå kom Yngve Hågensen ruslende opp Grensen. Han kunne opplyse de frammøtte journalistene at han ikke hadde tatt med seg matpakke.

- Jeg er alltid optimist. Hadde jeg ikke trodd vi kunne finne fram til en løsning, ville jeg ikke vært her. Men sikker på løsning kan man ikke være, sa Hågensen, og anmodet høflig om å få slippe foran i køen foran heisdøra. Klokka 16.00 kom Riksmeklingsmann Reidar Webster ut fra meklingsmøtet med følgende beskjed til pressen:
- Vi er i gang, dette tar tid. Jeg kommer nå til å prioritere partene, og kommer ikke til å si noe mer før tidligst klokka 22.00 til 23.00 i kveld.