Parteringsdrapssiktede tiltalt for knivtrusler under innbrudd i Bodø

Rettssaken skal etter planen opp i september.

LIKET FRAKTES VEKK: I går ble liket av mannen i 20-åra fraktet vekk fra stedet han ble funnet drept fredag. Drapet skjedde natt til fredag eller fredag. En person er siktet for drapet. Han er ikke avhørt ennå. Foto: Fridgeir Walderhaug
LIKET FRAKTES VEKK: I går ble liket av mannen i 20-åra fraktet vekk fra stedet han ble funnet drept fredag. Drapet skjedde natt til fredag eller fredag. En person er siktet for drapet. Han er ikke avhørt ennå. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULSTEIN (Dagbladet): Mannen (23), som er siktet for det brutale drapet på Bigset i Hareid kommune, skal etter planen møte i Salten tingrett i Bodø i september tiltalt for trusler med kniv, melder NRK.

NRK melder også at mannen er tidligere dømt for vold i 2013 og grovt tyveri i 2012.

Saken den nå drapssiktede mannen er tiltalt for skal ha skjedd i Bodø i slutten av november i fjor.

Ifølge tiltalen skal han ha truet en person med en kniv i forbindelse med et innbrudd, opplyser jourhavende politijurist Stig Morten Løkkebakken til Dagbladet.

- Det var et innbrudd i en enebolig og tidsanvisningen i tiltalen tyder på at knivtrusselen og innbruddet har sammenheng, sier han.

23-åringen er også siktet for et mindre narkotikaforhold, opplyser politiet.

Politiet i Salten understreker at de ikke uttaler seg om forholdene på Hareid eller setter deres straffesak i sammenheng med drapssaken på Sunnmøre.

Tiltaltes oppnevnte advokat i Salten-saken har ikke besvart Dagbladets henvendelser. Mannens advokat i drapssaken på Hareid sier han vil komme i kontakt med sin klient «så snart det er praktisk mulig».

Det er ikke kjent hvordan 23-åringen stiller seg til tiltalen om knivstrusler og innbrudd i Bodø eller drapssiktelsen på Hareid.

NTB skrev i går at den siktede skal ha truet avdøde med kniv i Hareid sentrum en eller to dager før drapet på mannen i 20-åra.

- Vi fikk høre om episoden etter drapet. Det var vitner til stede, men vi ble ikke kontaktet på en måte som gjorde at vi aksjonerte, sier fungerende politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Den siktede ble pågrepet i Ålesund natt til lørdag. Synet som møtte politiet var grotesk. Flere kroppsdeler var fjernet fra liket, opplyste politiet. Alle kroppsdelene er funnet og i går ble liket fraktet vekk fra åstedet.

Det skal ha vært flere vitner til stede under drapet.