Parteringsmorderen drepte kjæresten med stekepanne

Snart skal svensken i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I Sverige har 31-årige Janne Tuomela sagt seg skyldig i drapet og parteringen av samboeren sin den tolvte mars i år. Onsdag begynner rettssaken, skriver nyhetsbyrået AP.

Flere vitner hadde observert 31-åringen skjære et hull i isen og dumpe flere plastikkposer ned i innsjøen Södra Yngern, syd for Stockholm. Posene viste seg å inneholde den parterte kroppen til Nina Peltonen. Dagen etter ble Tuomela arrestert.

Kranglet om barna

I januar flyttet Peltonen og Tuomela fra Australia til Sverige med de to barna de hadde sammen.

- Forholdet deres hadde vært stormfullt lenge. Da Peltonen truet med å forlate landet og ta med barna, klikket det for Tuomela, sier 31-åringens forsvarer Thomas Rothpfeffer.

De to barna, som er ett og tre år gamle, er nå overlatt til barnevernet.

Søkte etter tips på nettet

Ifølge aktoratet skal Tuomela ha slått kjæresten gjentatte ganger i bakhodet med en stekepanne, før han knivstakk henne i brystet og ryggen. Så skal han ha holdt henne i ro til hun døde.

HER DUMPET 31-ÅRINGEN LIKET AV SAMBOEREN: Flere personer la merke til en mann som oppførte seg merkelig og meldte ifra. Ikke lenge etter fant dykkere likdelene under isen. Foto: Christian Örnberg/ Ekspressen
HER DUMPET 31-ÅRINGEN LIKET AV SAMBOEREN: Flere personer la merke til en mann som oppførte seg merkelig og meldte ifra. Ikke lenge etter fant dykkere likdelene under isen. Foto: Christian Örnberg/ Ekspressen Vis mer

Mens dette foregikk, lå barna deres og sov i naborommet.

Tuomela oppbevarte liket på balkongen til neste morgen. Etter å ha levert barna i barnahagen, parterte han liket med en elektrisk sag han hadde kjøpt i nabobutikken, sier aktor Cecilia Cassmer.

- Drapsnatten søkte han på Google etter ordene «kvinnemord uten kropp», «blodflekker» og «partering», skriver Expressen.

Inspirert av Akutten

Parteringsideen forklarte han med at han likte å se på legeserier på tv, deriblant Akutten.

- Jeg har vel alltid hatt en interesse for anatomi, sa Tuomela.

Politiet skal dessuten ha funnet ti «snuff»-filmer - filmer med autentiske mord-  hjemme hos ham. Tuomela beskriver dem som «fasinerende».

Bilder fra overvåkningskamera

Parteringsmorderen drepte kjæresten med stekepanne

Tidligere denne uken publiserte Expressen bilder fra overvåkningskameraet i butikken. Bildene viser Tuomela på handletur i Lidl-butikken sammen med barna dagen etter mordet. Tilsynelatende helt følelsesløs kjøper han med seg svarte søppelsekker, vaskemiddel og en japansk motorsag til tilbudspris.

- Neste dag kjøpte han et isbor. Med boret lagde han et hull i isen på Yngern, hvor han dumpet liket, sier Cassmer.

Sendte sms til broren

- Politiet vet at det var jeg. Hun skulle ta barna og flytte til Finland på dagen. Jeg drakk meg full. Dessverre så fikk jeg den idiotiske ideen å gjøre det for jeg vet at hun ikke engang ville klare delt omsorgsrett uten å ha dårlig innflytelse på barna, skrev  Tuomela i en tekstmelding til broren da han innså at løpet var kjørt.

- Etterpå har jeg bare gjort hva jeg har kunnet for at ikke barna skulle miste meg også. Jeg vet at ingen kommer til å forstå og jeg ber om unnskyldning for all smerte som jeg har forårsaket og kommer til å forårsake.

- Jag älskar er alla. Janne.

Les mer om parteringsmorderen hos Ekspressen.se