FUNNET PARTERT: Gemma McCluskie ble sist sett 1. mars i fjor, før en krangel med broren. Noen dager seinere fant politiet en koffert i en kanal i London - og inni lå mageregionen hennes. De neste to ukene ble Gemmas armer og bein funnet i elven - før hodet ble funnet i september. Broren er sikta for å ha partert, dumpet og løyet om søsterens dødsfall. Foto: Politiet
FUNNET PARTERT: Gemma McCluskie ble sist sett 1. mars i fjor, før en krangel med broren. Noen dager seinere fant politiet en koffert i en kanal i London - og inni lå mageregionen hennes. De neste to ukene ble Gemmas armer og bein funnet i elven - før hodet ble funnet i september. Broren er sikta for å ha partert, dumpet og løyet om søsterens dødsfall. Foto: PolitietVis mer

Partert av storebror etter krangel om oversvømt vask

«East Enders»-skuespillerens kropp ble funnet del for del i kanal i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gemma McCluskie (29) og broren Tony (35), som har tilstått drap men nekter for at det var forsettlig, skal ha kranglet etter at sistnevnte lot vasken stå på hjemme i leiligheten de delte i Shoreditch i øst-London.

Gemma, som var best kjent som skuespiller i den populære, britiske TV-serien «East Enders», skal ha fått nok - og bedt broren om å flytte ut.

Aktor i den pågående rettssaken, Crispin Aylett, mener at broren deretter banket opp og parterte Gemma - og dumpet henne i Regent's Canal i London.

Tony skal deretter ha ledet politiet på villspor, etter å ha fortalt dem at søsteren blant annet hadde kranglet med kjæresten sin.

Han skal også ha sendt søsteren en tekstmelding dagen etter at hun forsvant, for å, ifølge aktor, villede politiet til å tro de to fortsatt var venner - og at han ikke ante hun var forsvunnet.

«Love ya xx» sto det i meldingen.

Den unge skuespilleren ble funnet, del for del, i en kanal i London - og kunne først bli identifisert da politiet så en tatovering på kvinnens mage - som ble funnet i en koffert i kanalen.

Gemma skal selv, ifølge BBC, ha fortalt en venn at hun var lei av brorens bruk av cannabis, og at det var grunnen til at de to «hele tida» kranglet.

- Han er konstant «stein». Det første han gjør om morgenen er å «ta seg en blås», og han aner ikke hva han gjør, skal hun ha fortalt vennen.

Skuespilleren ble meldt savnet i mars i fjor. Den første uka ble kofferten, med magen hennes, funnet i elva. Armene og bena ble deretter funnet, hver for seg, av forbipasserende. Hodet ble først funnet i september - seks måneder etter at hun ble meldt savnet.

Politiet skal ifølge aktor ha funnet blod i bagasjerommet i bilen til siktede, og Tonys bror og far identifiserte ham på overvåkningsbilder tatt etter at Gemma ble meldt savnet.

Aktor tror ikke på hans påstand om at han «ikke husker» å ha drept henne, skriver BBC.

- Det er ingen tvil om at han (husket det, red. journ.) der og da, men at han seinere angret på det han gjorde. Han gjorde alt han kunne for å unngå å bli mistenkt, sier Aylett.

Den unge skuespillerinnen ble sist sett ved inngangen til Royal London-sykehuset den 1. mars, to dager senere meldte hennes venner og familie henne savnet.
 
 De satte i gang en stor leteaksjon i byen, der de delte ut flygeblad og hengte opp plakater. Flere av hennes skuespillervenner gikk også ut på Twitter og etterlyste informasjon om sin venninne.

Rettssaken pågår fortsatt i Old Bailey, London.