Partert lik var drapsdømt svenske

Det parterte liket som ble funnet i sjøen utenfor Strömstad, var levningene etter en 65 år gammel svensk mann som for sju år siden drepte sin kone.

SØKER: Den svenske kystvakten og politiet søker etter likdeler ved Vattenholmen utenfor Strømstad torsdag, i samme område som det tidligere ble funnet deler av et innpakket lik.
Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix
SØKER: Den svenske kystvakten og politiet søker etter likdeler ved Vattenholmen utenfor Strømstad torsdag, i samme område som det tidligere ble funnet deler av et innpakket lik. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som kom fra Göteborg-området, ble meldt savnet i sommer. Rettsmedisinerne fikk identifisert levningene ved hjelp av mannens tenner. Han er tidligere drapsdømt, skriver nettutgaven til Göteborgs-Posten.

Det parterte liket var pakket inn i plast og senket i sjøen utenfor Strömstad. Det ble funnet helgen for halvannen uke siden av en fritidsdykker, som varslet politiet. Ettersom liket ble funnet få kilometer fra grensen mot Norge, ble Kripos koblet inn i saken.

Drepte kona Omstendighetene rundt drapet og hvem som har partert og senket liket, er fortsatt et mysterium.

Men i juli 2006 skjøt og drepte mannen sin noe yngre kone på en parkeringsplass i Göteborg, ifølge avisen. Det skjedde etter at hun hadde forsøkt å ta ut skilsmisse og hadde flyttet fra deres felles hjem etter 30 års ekteskap.

Mannen skjøt henne gjennom et bilvindu og prøvde deretter å ta sitt eget liv, men mislyktes. Han ble senere dømt til ti års fengsel, men ble løslatt i mars i år, oppgir den svenske kriminalomsorgen til Göteborgs-Posten.

Bortført? Han har vært savnet siden 26. juni, og det er indikasjoner på at han kan ha blitt bortført fra boligen nær Göteborg.

Han ble meldt savnet av gruppen Missing people, som da de lette etter ham, ikke trodde de skulle finne ham i live.

- Ifølge opplysningene som er kommet fram, var ytterdøren låst, men fjernsynsapparatet sto på, sa lederen for gruppen, Peder Schillerström, den gang til Göteborgs-Posten.

- Også lommeboka hans lå igjen i huset, og bilen sto utenfor. Tegn tyder på at han bare tok en liten runde i området, tilføyde Schillerström.

Thord Haraldsson ved kriminalpolitiet i Trollhättan sier onsdag til Expressen at man ennå ikke vet om det ble begått en forbrytelse i mannens hjem, men at man er i gang med en grundig teknisk undersøkelse.

(NTB)

TEKNIKERE: Politiets teknikere undersøker boligen til mannen som ble funnet på havbunnen utenfor Strømstad for noen tid siden, og som nå er identifiert som en 65 år gammel svensk mann hjemmehørende i Gøteborg.
Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix
TEKNIKERE: Politiets teknikere undersøker boligen til mannen som ble funnet på havbunnen utenfor Strømstad for noen tid siden, og som nå er identifiert som en 65 år gammel svensk mann hjemmehørende i Gøteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB scanpix Vis mer