Partert og kastet i elva

22 år gamle Marcus Norén ble partert før kroppsdelene ble slengt i elva Nissan som renner gjennom Halmstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet hadde i går kveld ennå ikke funnet alle kroppsdelene og konsentrerer letingen oppover i elva fra der hodet ble funnet.

- Jeg har aldri opplevd noe liknende. Dette er en forferdelig jobb, og vi står foran en svært komplisert etterforskning, sier vaktleder Per Arne Nilsson ved politiet i Halmstad til Dagbladet.

Det var et søskenpar på 10 og 13 år som fant det blodige, avkappede hodet lille nyttårsaften. Hodet var frosset fast i isen der ungene lekte.

Nyttårsaften fant politiet flere deler av kroppen til Marcus Norén 500 meter lenger oppe i elva Nissan. Levningene var pakket i svarte plastposer. Politiet ønsker ikke å fortelle hvilke deler som er funnet.

- Vi leter fortsatt med dykkere og hundepatruljer etter flere kroppsdeler og etter stedet der mordet har funnet sted, sier Nilsson.

Politiet har også funnet klær de antar tilhørte Marcus Norén. Tross intense søk i hele går, lyktes det ikke politiet i går å finne flere kroppsdeler eller å finne stedet der Norén ble drept og partert.

Mysterium

Politiet kunne i går ikke trekke noen konklusjoner av etter-forskningen så langt.

- Vi arbeider på bred front, sier Nilsson. Politiet jobbet i går med å kartlegge Noréns siste timer.

Siste livstegn fra Marcus Norén var natt til lørdag. Da banket han på vinduet på utestedet La Cocaracha i Halmstad.

- Han lurte på om han kunne komme inn. Vi sa det var stengt. Da sa han «OK, ha det bra», og gikk, sier dørvakta Göran Mikics til Aftonbladet.

Norén som studerte ved høyskolen i Halmstad, jobbet fram til klokka 21 fredag kveld. Deretter tok han seg en tur på byen alene.

Rollespill

Politiet antar han dro hjemover etter forsøket på å få seg et siste glass på La Cocaracha. Men hva som skjedde deretter er et mysterium. Søndag ble Norén meldt savnet av sine foreldre, og mandag fant søskenparet hodet hans i isen.

Av venner beskrives Norén som en helt vanlig gutt. Han skal ha hatt en stor vennekrets. 22-åringen bodde hjemme hos sine foreldre, men hadde skaffet seg en leilighet i Halmstad sentrum. Den skulle han pusse opp før han flyttet hjemmefra.

En av hans fritidsinteresser var rollespill.

- Det har mest vært papir- og penn-rollespill rundt et bord. Marcus brukte ofte sin humor i rollespillet, forteller Anders Torin som leder rollespillklubben der Norén var medlem.

Fortsetter søk

Per Arne Nilsson forteller at søkene etter kroppsdeler vil fortsette for full styrke i dag. Han håper flere funn kan gi svar på hvordan Norén ble drept.

- Det er alltid vanskelig å fastslå dødsårsak og finne andre spor når vi ikke har hele kroppen, sier Nilsson.

Han opplyser at politiet ikke har funnet noe mulig motiv for ugjerningen, men sier at det ikke er noe som tyder på at parteringsmordet kan være rituelt. Til Expressen sier sjefsoverlege Marianne Kristiansson ved rettspsykiatrisk avdeling i Stockholm at dette kan være en mulig forklaring:

- For å få svar må man finne ut hvordan kroppen er partert, sier hun og trekker fram to tenkbare tilfeller:

Morderen er kald nok til å dele opp liket i den hensikt å bli kvitt det og skjule spor.

Morderne er syk og dreper og parterer for å tilfredsstille lyster og fantasier.

DREPT: Søkene etter flere kroppsdeler til Marcus Norén vil fortsette for full styrke i dag.
30. DESEMBER: Hodet til den drepte ble funnet fastfrosset og blodig i elva Nissan som renner gjennom Halmstad.
NYTTÅRSAFTEN: Politiet fant flere kroppsdeler 500 meter lenger opp i elva fra stedet hvor hodet ble funnet.