Parterte vennen en uke etter drapet

En uke etter at han drepte Kenneth Alexander Otnes (20) med en øks, ruset 18-åringen seg på amfetamin, parterte kameraten og skjulte liket i kjøleskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har han tilstått og forklart til politiet i Larvik. 18-åringen er fengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll, siktet for forsettlig drap. Siktelsen vil trolig bli utvidet til å omfatte likskjending og andre forhold, sier politiet.

Selve drapet skal, ifølge 18-åringen som er norsk statsborger av nordafrikansk opprinnelse, ha skjedd ved et uhell om kvelden 23. januar. Obduksjonen viser at et økseslag mot hodet var drapsårsaken. Drapet skjedde i den siktedes leilighet i Snarveien på Østre Halsen i Larvik. I avhør har 18-åringen hevdet at han regelrett bommet og traff hodet med øksa ved et uhell.

Lekeslåss

- Den siktede har forklart at han og den drepte pleide å leke eller lekeslåss på en røff og fysisk måte. Det skal ha vært under et slik tilfelle at drapet skal ha funnet sted. Den siktede skal ha vært ruset på hasj under drapshandlingen, sier politimester Svein W. Løsnæs. Deretter skal avdøde ha ligget i den samme leiligheten en uke før 18-åringen parterte ham en gang onsdag 31. januar. Han skal ha ruset seg på amfetamin før likskjendingen.

- Vi vet ikke hvorfor han gjemte liket i kjøleskapet, men det kan være nærliggende å tro at han gjorde det for å fjerne liklukt. Vi har ingen indikasjoner på at han hadde tenkt å melde seg, sier Løsnæs.

Det grufulle drapet ble avslørt da den siktede inviterte en bekjent til leiligheten etter drapet, men før parteringen. Den bekjente så liket i leiligheten, men ventet likevel med å slå alarm til politiet til like over midnatt 1. februar. Bevæpnet politi tok seg inn i leiligheten på Østre Halsen ved 3-tida samme natt. Der ble de møtt av et grufullt syn.

- Siktede var ille tilredt. Både han og leiligheten bar preg av at liket var partert like før vi kom, sier Løsnæs.

Kjent av politiet

Foreløpig vet ikke politiet hvorfor 18-åringen drepte Kenneth Alexander Otnes. De to skal ha vært kamerater, og avdøde skal ha tilbrakt mye tid i leiligheten som siktede leide.

18-åringen skal ha bodd i Larvik i storparten av sitt liv. Han skal imidlertid ikke ha gått på skole eller vært i jobb. Den drepte hadde også tilhørighet til Larvik, men akkurat hvor han bodde er uklart. Han er kjent av politiet for mindre alvorlige forhold.

Kriminalteknikere fra Kripos fortsetter i dag de tekniske undersøkelsen av åstedet.