Parti i nød

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Senterpartiet er i krise. Etter store tap ved de to siste stortingsvalgene har partiet mistet sin tradisjonelle vippeposisjon i Stortinget, som i årevis ga partiet langt større innflytelse enn velgeroppslutningen skulle tilsi. Men partiet er også havnet i den politiske bakevja. I ei tid med opprør blant ordførere og distriktspolitikere burde Senterpartiet blomstret. Men partiet har stivnet i sitt forsvar for gamle strukturer og motstand mot ethvert forsø k på å gå nye veier. Partiet roper bare på mer penger til alskens gode formål i ei tid som krever nye løsninger.
  • Det er ikke rart at et slikt parti havner i lederkrise. Nå kan det ende med at Odd Roger Enoksen får to nye år, slik han åpenbart ønsker, og at Marit Arnstad overtar på Stortinget. Men dette løser ikke partiets problemer. Et parti som har mistet evnen til nytenking og fornyelse, vil være parkert på den politiske sidelinja uansett ledelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer