Parti mot bompenger vokser på måling i Rogaland

Det lille partiet «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» ligger an til å få to representanter i Sandnes og én på fylkestinget i Rogaland, viser en fersk måling.

UPOPULÆRT: Bompenger vekker sterke reaksjoner i Rogaland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
UPOPULÆRT: Bompenger vekker sterke reaksjoner i Rogaland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Målingen, som er utført av Respons Analyse på vegne av VG og Stavanger Aftenblad, gir det relativt ukjente partiet 3,1 prosent oppslutning i Rogaland.

Dermed er partiet også større enn Venstre, MDG og Rødt i samme fylke, der motstanden mot nye bomstasjoner har vært voldsom den siste tiden.

– De har nok en oppblomstring på grunn av den pågående aksjonen. Om det holder seg, er jo vanskelig å si, sier seniorkonsulent Idar Eidset ved Respons Analyse til VG.

Lokalvalget 2019 blir første gang Folkeaksjonen nei til mer bompenger stiller til valg til Fylkestinget og i Sandnes, selv om de verken har liste eller et partiprogram på plass. Partiet har allerede tre representanter i bystyret i Stavanger, men mister to av dem på den ferske målingen.

Partibarometeret gir en svak oppgang fra forrige måling for Arbeiderpartiet, som får en oppslutning på 27,8 prosent. Høyre er størst med sine 28,8 prosent.

For øvrig får Frp 18,8 prosent, Senterpartiet 8,2 prosent, KrF 6,3 prosent, SV 3,3 prosent, Venstre 2,8 prosent, Rødt 1,7 prosent og MDG 1 prosent. Beregningen er basert på 617 intervju i Rogaland mellom 28. august og 3. september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer