Partiet for verstinger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Partiformann Carl I. Hagens feilvurdering av Søviknes-saken har endevendt hans prosjekt for å gjøre Fremskrittspartiet til et stuerent regjeringsparti. I dag er det verstingene som triumferer, og Carl I. Hagen som må utstyre seg med den aldrende John Alvheim som politisk livvakt. Vidar Kleppe og Jan Simonsen nølte ikke med å rykke inn i tomrommet som oppsto da partilederens kronprins måtte tusle tilbake til fiskebåten med oljebuksene rundt anklene. Nå blir Alvheim nødt til å stille til valg som 2. nestformann på landsmøtet, og Carl I. Hagen må håpe at 70-åringen vinner mot den av verstingene som til slutt utfordrer ham.
  • John Alvheim har i løpet av denne stortingsperioden lyktes med å bruke sin posisjon som leder for sosialkomiteen i Stortinget til å markere Fremskrittspartiet i helsepolitikken. Kjell Magne Bondevik slapp partiet inn i den politiske varmen i to budsjettkompromisser. Carl I. Hagen bygde videre på denne anerkjennelsen og beveget seg og partiet gradvis bort fra den innvandrerfiendtlige protestlinjen til rekordhøyder på meningsmålingene. Nå er partiet tilbake til utgangspunktet som forkjemper for fri fart, fri fyll, fri porno og ellers fritt fram for alt og alle unntatt skattemyndigheter, kvinner og mennesker med mørk hud.
  • Etter hvert som flere av partiets tillitsvalgte er blitt intervjuet om sitt syn på Terje Søviknes' handlinger og partiledelsens behandling av saken, er det blitt stadig klarere hvor lite partiet har forstått, og hvor reaksjonært kvinnesynet er i denne organisasjonen. Kjernetroppene i partiet mener problemet er at Terje Søviknes ble avslørt, ikke at han forgrep seg på ei beruset 16-årig og barnetrygdet jente i ungdomspartiet. I Fremskrittspartiet forstår man ikke at dette er grovt maktmisbruk i et parti der ukulturen dominerer.
  • Carl I. Hagen, Siv Jensen og Geir Moe begrunnet sine egeninteresser med kvasijuss da de behandlet Søviknes-saken. Og Søviknes selv hadde lite forstått da han bortforklarte seg i alle TV-kanaler. Nå er ikke det lenger så viktig, bare velgerne forstår.