Partiet støtter ikke Kleppe

Kontantstøtte skal gis til alle som har rett til barnetrygd, foreslår Fremskrittspartiet. Og går med det mot Vidar Kleppes utspill tidligere i dag der han bare vil gi kontantstøtte til nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partiet støtter ikke utspillet fra den ene av nestlederne i partiet, Vidar Kleppe, som i dag morges gikk inn for å utelukke alle som ikke har norsk statsborgerskap fra ordningen med kontantstøtte.

- Kontantstøtte skal gis til alle som har rett til barnetrygd. Det skal ikke blandes inn andre forhold, understreker partiets sosialpolitiske talsmann John Alvheim.

Forslaget som ble lagt fram i dag, ble enstemmig vedtatt på et gruppemøte der også Kleppe deltok.

- Utspillet fra Kleppe må basere seg på misforståelser om hva partiet mener. Det er hans personlige oppfatning han gir uttrykk for. Det er beklagelig at slike misforståelser oppstår, fordi de kan føre til tvil om hva Frp står for. Verken Frp eller stortingsgruppa hefter for Kleppes utspill, sier Alvheim.

Kan vurderes

Alvheim sier at spørsmålet om barnetrygd, kontantstøtte og andre offentlige økonomiske tilskuddsordninger skal begrenses til bare å omfatte norske statsborgere, eller om de skal differensieres basert på statsborgerskap, er et omfattende problemområde, delvis omfattet av internasjoale konvensjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer