Donald Trump

Partifelle: - Raserianfall og ville konspirasjonsteorier

Kongressrepresentanten Adam Kinzinger er den foreløpig siste av flere republikanere som har fått nok av det han beskriver som Donald Trumps forsøk på å «brenne ned» USA.

PÅ FERIE: USAs president, Donald Trump, har foreløpig ikke signert coronakrisepakka både demokrater og republikanere i Kongressen er blitt enige om. I stedet har han og førstedame Melania Trump reist på juleferie til Florida. Foto: AP Photo/Patrick Semansky
PÅ FERIE: USAs president, Donald Trump, har foreløpig ikke signert coronakrisepakka både demokrater og republikanere i Kongressen er blitt enige om. I stedet har han og førstedame Melania Trump reist på juleferie til Florida. Foto: AP Photo/Patrick Semansky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): USAs president, Donald Trump har de siste dagene skapt nytt kaos rundt avtalen om en ny coronakrisepakke, som demokrater og republikanere har forhandlet om i månedsvis.

Like før jul ble de enige. Men så satte USAs president, som overhodet ikke har vært særlig involvert i forhandlingene, seg på bakbeina. Plutselig ønsket han å øke beløpet alle amerikanere skal få fra 600 dollar (om lag 5200 kroner) til 2000 dollar (om lag 17400 kroner). Dette ønsker også de fleste demokratene, men ikke republikanerne i Trumps eget parti. Det er nå uklart om Trump vil legge ned veto. Seint lørdag kveld hadde han fortsatt ikke signert avtalen.

Dermed mister millioner av amerikanere arbeidsledighetstrygden sin. Nå har til og med tidligere lojale republikanske politikere fått nok av Trumps oppførsel.

Nye påstander

Men Trump ser ikke ut til å være særlig bekymret for dette. Han har brukt store deler av jula på å spille golf nær feriestedet sitt i Palm Beach i Florida og å tvitre en haug med grunnløse og udokumenterte påstander om omfattende valgfusk.

Lørdag morgen fortsatte USAs president twitterstormen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer