HVEM SKAL TA ANSVAR FOR LIKELØNN? Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt utfordres av partimedlemmer. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
HVEM SKAL TA ANSVAR FOR LIKELØNN? Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt utfordres av partimedlemmer. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Partifeller mener Anniken Huitfeldt må ta ansvar for likelønn

Annette Trettebergstuen (Ap) håper det ikke overlates til NHO og LO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trettebergstuen sitter på Stortinget for Ap og er innstilt som nytt sentralstyremedlem. Hun mener Ap må benytte seg av muligheten under helgas landsmøte og følge de to SV og Sp som allerede har gjort tydelige vedtak for en likelønnspott.

- Definitivt. Vi må konkretisere det og gjøre det tydelig hva vi vil. Jeg ser ingen grunn til å vente, sier Trettebergstuen til Dagbladet.no

Både SV og Sp støtter likelønnskommisjonens forslag om å gi kvinner i offentlig sektor en likelønnspott på tre milliarder kroner.

Løft for lavtlønte
Da barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt talte ti landsmøte, gjorde hun det klart at likelønnsproblematikken er noe hun vil overlate til neste lønnsoppgjør og partene i arbeidslivet.

- Dersom vi vinner valget til høsten ønsker vi sammen med partene å bidra til at inntektsoppgjørene framover skal sikre økte lønnsmessig likestilling og et lønnsløft for de lavtlønna, sa Huitfeldt.

Vil ikke vente
Det mener Anette Trettebergstuen og leder i Oslo Arbeidersamfunn, Fredrik Mellem, er for lenge til.

- Vi har en sjanse på dette landsmøte til å forplikte oss på likelønn og kommisjonens forslag. Likelønnspotten er et slikt bidrag. Det er bra Anniken Huitfeldt sier at hun skal se hva vi kan få til, men jeg ser ingen grunn til å vente, sier Trettebergstuen

Mellem ser gjerne ser at statsrådene allerede nå stiller konkrete krav.

- Jeg synes Anniken Huifeldt går for langt i å si at det er partene i arbeidslivet som har ansvar for likelønn, sier Mellem til Dagbladet.

KREVER AT AP AR ANSVAR SELV: Anette Trettebergstuen (Ap).
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
KREVER AT AP AR ANSVAR SELV: Anette Trettebergstuen (Ap). Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer